Sekundrarna innan jag ropade ”nu är det maaat!”.
Det är så härligt att laga middag nu tycker jag, när det fortfarande är så ljust, solen skiner in i köket och tröttheten inte är helt och hållet bedövande tack vare det. Många gånger under vintertiden är det ju väldans sömnigt vid middagslagandet kan jag tycka.
Torskrygg är på bra pris nere på lillcoop denna vecka, så förstås äter vi det.
Fisken, med några rediga smörklickar på, salt, peppar och skjuts in i ugnen, i 175-200 grader.. en liten stund ..
Det är så fräsigt att vara självförsörjande på pärer! Potatis, mao.
Så, kokt potatis till torsken. Kokta gröna ärter också(snurrade i smör, förstås). Och en kall röra av enklaste sort, med mycket pepparrot i.
Pepparrotsröra!
Klicka i några rediga Norrmejerier Creme Fraishe-klickar i en liten skål. Salta, peppra och till sist i med riven pepparrot. Jag tog sån på tub, ni vet. Mängd av alltsammans, efter tycke och smak.
Så enkelt och så så gott.
Och titta här då;
”Hej det är jag som är Lill-Olof! Jag är faktiskt 5 månader nu. Helt ljuvligt, från topp till tå, inifrån och ut. Mamma går av på mitten av kärlek för mig. Resten av familjen likaså. Och nu har jag börjat sitta med vid matbordet i min stokke-stol. Det bara ÄLSKAR jag”.
…
Nu väntar kvällen! Pappan ska iväg på gospelövning inför lördagens konsert och jag ska pyssla om småttingar och natta. Finns en risk att jag råkar natta mig själv också….
Receptet måste provas 😋😋😋
Måste prova,,,,ser såå gott ut ❤
Mycket gott, Gun! 🙂 <3
Så enkelt och gott! 🙂
Men tack för underbart middagstid, från en som älskar fisk i alla dess smaker. 🙂
Vad roligt att kunna tipsa! 😀
Meeen så gullig, han Lill Olof. 🤗 Ja även hela barnaskaran såklart. Det är så mysigt följa er familj. För snart fem v sedan fick vi ett barnbarn, en liten kille. Längtar faktiskt till han vuxit på sig lite.. mormor är ju så ovan hålla i en sån liten godbit. Dessutom är det mest mammans tutt som gäller… och sova på och vid mammans bröst.
All tid har sin charm. Håller med dig, nu är det himla mysigt att han är så med oss, en egen liten människa där i stolen 🙂
Den torskryggen i ugn är väl beprövad,dock inte med pepparotsröra utan med cremefraice grädde ,saften av 1-2 citroner(beroende på storlek) ordentliga smörklickar som får smälta ner och i med rikligt av dill och gräslök.Men nu måste jag pröva med pepparrot nästa gång. Så stor Olof har blivit,tiden går fort.Sötnosar😘🤗
Så gott!!