Sekundrarna innan jag ropade ”nu är det maaat!”.

Det är så härligt att laga middag nu tycker jag, när det fortfarande är så ljust, solen skiner in i köket och tröttheten inte är helt och hållet bedövande tack vare det. Många gånger under vintertiden är det ju väldans sömnigt vid middagslagandet kan jag tycka.

Torskrygg är på bra pris nere på lillcoop denna vecka, så förstås äter vi det.

Fisken, med några rediga smörklickar på, salt, peppar och skjuts in i ugnen, i 175-200 grader.. en liten stund ..

Det är så fräsigt att vara självförsörjande på pärer! Potatis, mao.

Så, kokt potatis till torsken. Kokta gröna ärter också(snurrade i smör, förstås). Och en kall röra av enklaste sort, med mycket pepparrot i.

Pepparrotsröra!

Klicka i några rediga Norrmejerier Creme Fraishe-klickar i en liten skål. Salta, peppra och till sist i med riven pepparrot. Jag tog sån på tub, ni vet. Mängd av alltsammans, efter tycke och smak.

Så enkelt och så så gott.

Och titta här då;

”Hej det är jag som är Lill-Olof! Jag är faktiskt 5 månader nu. Helt ljuvligt, från topp till tå, inifrån och ut. Mamma går av på mitten av kärlek för mig. Resten av familjen likaså. Och nu har jag börjat sitta med vid matbordet i min stokke-stol. Det bara ÄLSKAR jag”.

Nu väntar kvällen! Pappan ska iväg på gospelövning inför lördagens konsert och jag ska pyssla om småttingar och natta. Finns en risk att jag råkar natta mig själv också….


Emmeli

G-VMBJT57ZE4