Nu är det kväll och alldeles i slutet av påskhelgen.

Alla fyra barnen snusar i rummet intill, jag har precis varit en sväng inne i mörkret i odlingsrummet. Sagt hej till mina plantbäbisar, vattnat, spillt ut en vattenflaska, sått gräsfrön jag fått av Storan… och bara pustat ut. Det är tydligen måndag idag, så dagvill vi hann bli. Vi lämnar påskhelgen med varma hjärtan. Brandismannen klev på månadens jourvecka i morse.. och i eftermiddags gick första larmet. Han har varit borta i sex-sju timmar nu och är ej hemma ännu. Hjältarna! Här hemma har vi också jobbat på. Hoppat oss svettiga på studsmattan, lagat middag, duschat vårskitiga ungar, läst saga, ammat och nu är min vila-innan-natten-stund.

Passar på att kika in här också.

Tycker vi tar och tittar på påskhelgens guldglimtar, innan vi tutar på med påsklov och önskeplanerna för det!

Vi var ju lite oroliga där i början av påskveckan, om Herr Äckelsjuka skulle sprida sig eller ej.. men se, (peppar peppar*), era hållna tummar fungerade väl och vi har fått vara friska och krya. Hurra! Löpturer en hel hop, för både mig och M, har det blivit. Jag är så lycklig över att vara igång med löpningen igen, så otroligt härligt. <3

Vi har ätit middag med bordsplacering. Olof fick en egen namnlapp förstås och satt och gnagde på sin tomsked och bithjärta.

Vi är så bortskämda med goa människor oss i kring. Här skämde barnens ena favvis i livet, ”våran Gun”, bort både barn och fyrbenta med så lyxiga påskägg.

Och vi håller på att ”odla dinosaurier” också, förstår ni. Gullgrannen är finurlig och gav barnen ”dino-ägg” till påsk. Mycket uppskattat!

Vi gav oss iväg på alla tillsammans-tur, till cykel, till fots och rullandes i vagn. Grusvägsbarnen njöt massor av att cykla på asfalten genom byn.

Och finalen på lilla turen, årets första glass. Sicken höjdare!

Det har varit så mycket ljuvligt väder. Grillmiddag har ätits ute. Och Tussekatten tigde som en hund av Bertil.

På påsklördagen blev det förstås äggjakt! Så roligt vi hade. Så uppskattat av dom små.

Den enda lite småhurvliga helgdagen, passade det ypperligt med lite pyssel som var en del av årets påskägg. Det gäller att hålla tungan rätt i mun, ser det ut som..

Vi blev bortskämda med så god påskmiddag hos Svärisarna. <3

Och ”på tredje dagen”, sken solen igen och vi startade påskdagen med långfrukost tillsammans med finkusin och hans A.

En tur till systers vackerställe vid havet också, bland en hoper från storfamiljen. Himmel, så härligt det var! Ljuvlig utsikt, inte sant??

Och nu är våren sannerligen här. Och min kropp och knopp börjar tycka att det där med sömn är överskattat och det riktigt rusar av energi i kroppen på mig. Sova behöver man förstås, jag är väl inte knasig heller. Jag sover som en minigris om natten.. det är så härligt att få lägga sig, helt slut, efter att ha jobbat på fysiskt med allt möjligt under dagarna. Vårtecken deluxe är det, när jag orkar mig ut till hästvännen min, sådär efter nattningstid liksom. Det här var efter en så fin stund med isprinsen.. jag blir bara mer och mer kär i honom.

Och påskens sista dag var ännu en varm historia. Vi har mått gott under äppelträdet, haft Morfars och Moster på fika, satt upp studsmattan och fotat för ett jobb.

Vilken helt fantastiskt fin påskhelg det blev. Jag är tacksam ända in i själen.

Ser fram emot påsklovsveckan med barnen nu!

Önskeplaner för påsklovsveckan, V.16

-Njuta var dag med dom underbaraste små människorna jag vet! Vi är alla helt uppfyllda av att våren är här nu, så mycket gott! Lyxigt med vårvarmt påsklov!

-Träffa vännerna!

Skola om plant! .. cirkus en miljon småplantor behöver mig, NU. Puh.

-Jobba förstås! En hop jobb-bollar i rull för oss denna vecka. Det hör Drömgårdslivet till. Bara kavla upp ärmarna och tuta på, vissa veckor kräver det mer än andra.

-Gå på 6-månadersbesök på bvc! Kära hjärtanes.. vår bäbis, sex månader, redan!!

-Baka bullar! Dels till oss själva, men också till skolans vårsoaré som stundar. Fy så mysigt det ska bli med ett sådant evenemang efter pandemiåren.

– … och kanske viktigast! – mellan sysslorna, tänker vi dimpa ner i trägungan där ute på gården, bara-vara-vara.. njuta finväder, varmare vindar, mjuka bäbiskinder. Strunta i att tvättberget växer och skiten samlas i hörnen inne.. Den här tiden är så ivrig och fullkomligt sprutar energi. Vi har så mycket att göra att det inte är klokt, så mycket härligt. Vi gillar ju det! Men det är viktigt att bara kunna trycka paus också. Varva farten, med lugnan ro. Helt nödvändigt också. Som alltid!

Nu är klockan nära midnatt och jag ska krypa ner bland alla varma små. Somnar, det gör jag nog inte förrän M är hemma.. fast tusan, alltså. Ögonen går i kors nu! Ta hand om er allihopa, allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4