Nu är zucchinin skördad och det blev ett helt lass även i år!
Himla tacksam liten planta, som bara ger och ger.. jag upplever plantan i starten som väldigt skör, lätt att den går av… men har jag bara lyckats vårda den ömt under försådden och den väl fått ta plats ute i köksträdgård, då tusan är det växtkraft på fräsig nivå!
Vad vi gör ni av all zucchini, undrar du?
-Skalar, river och fryser in i lagom stora portioner, typ 500 gram. Perfekt att stoppa i pastasås, köttfärssås, grönsaksbiffar..
-Bakar otroligt goda frallor. (Använder då portionerna jag beskrev ovan). Frallorna, med smör, ost… och gärna en dutt krusbärsmarmelad på. Ooh.. Recept på hela alltet, hittar ni HÄR
-Makar en utav mina absoluta favoritefterrätter, falsk ostkaka. Alltså åå den är så god, så god. ”Måste” nog göra den snarast möjligast. Till vispad grädde och lite hallon-, jordgubb-, eller drottningssylt. Käre tid, så god. Recept HÄR
…
Vad brukar du göra av din zucchini? Blir så glad för än fler tips!
…
Önskar er en god septemberkväll!
Senaste kommentarer