Och så var det måndag igen..

..här kommer en liten rapport från senaste veckan här på drömgården! Några glimtar..

Novemberveckan som gick;

Började med löptur och gung ute i grönskan.. och nyupptagna morötter till mellis. ”Tänker det inte bli vinter i år!?”..

Sagolik skymning.

Det blev tisdag. Och vi hängde i vanlig morgonordning på sofflocket tillsammans. Sörplar kaffe, pysslar, ammar… andas. En utav dagens bästa stunder.

Och plötsligt sjönk temperaturen.. och jag blev pysselsugen. Samlade på mig lite lingonris under promenaden.. men har ännu inte gjort någonting med det.

Det här var ett moment ni ju redan läst om. Älsklings-B och pappa-sydda hissgardinen..

Ser ni? Det blev torsdag. Det bara rök om hästarna och precis allt gnistrade. Så vackert!

Det vackra, kyliga vintervädret (och den rödrutiga gardinen!) gjorde oss så sugna på att både pyssla och baka med doft av jul. Pärla med vattenpärlor, är både roligt och så fint. Dessutom lite skönt att slippa strykandet som vanligt pärlplattande innebär. Här bara sprayas pärlorna med vatten, så klistrar dom ihop sig så. Dessa små alster ska få hänga i julgranen är det tänkt.

Så blev det fredag och ungarna önskade glassbåt till fredagsmys. Inte mig emot. Att sedan tjava lillvägen hem till mina svärföräldrar och få en helt makalöst skön stund i deras bastu tillsammans med den skäggige, medan farmorn jagade vild bäbis och underhöll tre små storbarn. Ja, ”fy” farao sån lyxig timme för oss småttingpäron.

Det blev lördag och pappan var en hop timmar på brandövning medan jag och barnen grejade hemmavid. Här hade vi precis varit och gjort hästbestyren. Lilla gänget, alltså.. storasyskonen är så otvunget, helt sagolikt fint omhändertagande av den minsta lilla människan där. Om lille O visste hur bra han har det.

Efter lagårn, tog vi apostlahästarna (bäbis i vagn förstås) och gick till skogs. Hämtade lite enris och så. Det kan vara så, att jag kände mig så trött att jag la mig ner mitt i allt och bara tittade upp i himlen medan ungarna lekte i kring.. det kaan har varit så, ja..

Till kvällen hade vi bjudit vännerna på middag. Barnen fick äta först, så kunde vi päron äta i lugnan ro sedan medan ungarna lekte på övervåningen (huur lyxigt att ha en övervåning!!).

Till efterrätt hade jag gjort en saffranskaka som aldrig provats förr i detta hem. Men, den kommer definitivt att göras igen. Så god! Är ni pepp på ett recept kanske?

Så blev det söndag och kring köksbordet pysslades det för fullt. Och slogs in paket. Så kammade vi till oss lite lagom och hoppade i finkläder.

Drog iväg på barnkalas och det var en riktig höjdare! Lilla O höll med många gånger om.

Till kvällen var det ett trött gäng här hemma som åt restmiddag, en viss favoritflicka tjavade runt i sina nya vinterskor, det spelades inne i (musik)salen.. och sen small vi av en efter en.. den enen tröttare än den andre. Tacksam över att få somna tryggt tillsammans. Älskade livet, må det bara få vara som det är just precis nu, länge, länge.

Och nu är det måndag igen.

…Första-advent-veckan är här..

Önskeplaner för Första-advent-veckan

-Här och Nu:a! .. jag/vi vill så mycket just nu och blir smått snurrig på kuppen. Helgens lugnare tempo gjorde oss alla gott, och jag/vi ska försöka låta veckan ha mindre, om än det handlar om roligheter, ”att göra”.. och mer ”go with the flow”, ta dagen som den kommer, så gott det går. Behöver det.

-Dona lite inför advent! .. Hoppas få upp stjärnorna tills på söndag. Är så nöjd över att ha rödrutiga köksgardinen uppe också. Lite enris och många tända ljus, ja nog blir det första advent då! Det finns inte jättemycket tid med en nyfiken, ”Vilda Babyn”, att pyssla i massor, sitta och knåpa tjusiga stjärnor och dylikt, än om jag älskar sånt, så vi får väl se vad som blir.. hoppas hinna något pyssligt, för att det är så härligt, tycker jag. Men jag orkar inte stressa, för att hinna maximalt. Sådetså.

-Tipsa er om braigheter! mm.. har några finfina kampanjer kvar innan jul. Imorn får ni julklappstips av mig. Sånt som är bra för jordklotet, doftar gott, är bland den mysigaste av gåvor jag både kan få och ge… dessutom ska ni få en härlig rabattkod, håll utkik imorn, alltså!

-Motionera! Vad än det är, ett gympapass inne på köksgolvet, en springtur, en långpromenad med barnvagnen.. så gott alltsammans!

-Fira första advent!

Önskar dig en fin första-advent-vecka! Ta hand om dig, allt du kan!

Mys allt du kan, försök att strunta i ”hur alla andra gör”.. vissa hinner pynta och pyssla precis hur mycket som helst.. vissa är ”klara” redan nu, .. vissa har inte ens börjat (hand upp på den).. här-och-nu:a, möt advent- och jultiden där du är i ditt liv, så blir det som bäst tror jag.

Vi hörs under veckan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4