Barnen önskade baka lussekatter, inga krångliga snurrbullar med mandelmassa i, nej VANLIGT saffransbröd att forma precis som man vill, för det är allra roligast.

Såklart stöptes en stor saffransdeg, för ”himlagoda lussekatter”.

”Mästerbagarna!”, sa ena lillungen nöjt. Haha! Jaa, kära hjärtanes.. undrar om dom kommer minnas hur mycket dom bakade med sin mor som små? Här var det full njutning, iver och orden ”hörreni, i år får ni julbaka för mamma kommer ha fullt upp med att jaga Vilda Babyn” hade tagits på fullaste allvar. Barn älskar att känna sig betydelsefulla, att ha en uppgift… att bara får vara med, helt sonika.

Plåt efter plåt fylldes. Med den ena skapelsen, ej (!) lik den andra.

Nu osade det govärme från ugnen och när ägg var påpenslat, strösslades pärlsocker och strössel hejvilt för att vi till sist skjutsade plåt efter plåt in i ugnen. Det sistnämnda var morsan noga med att ha som sin uppgift.

Du ser rätt! Ungarna önskade ha strössel på några och vad tusan, såklart dom skulle få det!

Julen är barnens högtid och blir som allra, allra härligast om man åker med i deras otvungna iver, tycker jag.

Hela familjen-fika sedan. Så förskräckligt gott, på alla sätt och vis.

Och ser ni den minsta lilla lussekatten där?

Ni anar nöjdheten. Livets första lussekatt.

Vill du baka efter vårt lussekattsrecept som är det godaste vi vet? Varsågod <3 Recept på ”Himlagoda lussekatter” – HÄR har du det!

En liten början in i årets advents- och juletid är tagen…

Vi tar det pö om pö. Följer med. Ser vad livet säger, vad energin finns till? Hos barnen, omåttligt stor energimängd. Hos mamman? Det får vi se.. jag tar en dag i taget. Jag är fullkomligt pyssel- och grejatokig, ni vet.. skulle VILJA hinna göra så himla, himla mycket.. men livet säger något annat just nu. Och jag tänker lyssna. För jag vill kunna njuta. Här. Och nu. Tillsammans med den finaste skaran småmänniskor jag vet om. Och den skäggige, förstås. <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4