Hej första måndagen i december!

Har ni sett, där borta? Den där runda, gula bollen, på himlen? Två dagar i rad har vi fått se solen vilket var vad som känns som en evighet sedan. Helt otroligt härligt. Och omåttligt vackert.

Nu tar vi och kikar på novemberavslutet och decemberstarten, tycker jag, innan nya veckans planer. Veckans Drömgårdsrapport kommer här!

Veckan som gick fylldes med;


Gympa på köksgolvet! För samtliga. Otrolig pepp hos barnen.

Lyxig Mamma-Bertil-tid. Så himla härligt att få rå om min fyraåring såhär.. när Lillebror sover och storasyskonen är på skolan, då hittar vi på det B önskar. Mycket uppskattat hos både han och mig.

Hemmaliv, med allt vad det innebär. Konstaterade att jag landat i det här lilla hemmagänget nu. Ja, först nu. Det tog sina månader att vänja mig vid att hemmabarnet, Skrållan, syrran.. att hon plötsligt skulle dra till skolan.. så otroligt van att ha henne hemmavid. Inte denna startsträcka för ungen.. minns att det var exakt samma när Storebror började skolan.. väldigt tacksamt hela alltet.

HemmaMammalivet i sitt esse. Lillungen sitter där i trappen, efter att just ha skjutsat skolsyskonen till skolan. Det tjavas goda vinterpromenader med sovande småbrorsor i vagnen. Det handlas och lagas, pysslas och donas. Ena lillungen fångade morsan i farten.. en talande bild; tvätten ligger i trappen och väntar på att bli hängd, mamman ”ska bara tvärdammsuga ur trappen först”.. mössan har hon inte tagit av sig, med flit.. för december är månaden då ”mamma har alltid mössa på sig!?”.. känns som en varm kram, ju!

En typisk eftermiddagstund. När typ ingen pinal är på sin plats. Alla börjar bli hungriga. Vi hjälps åt och lagar och dukar. Stolarna ligger nerfällda överallt då Vilda Babyn annars klättrar på borden. Strax kommer pappan hem från jobbet och familjen är fulltalig.

En dag orkade jag rulla köttbullar till middag. Det hade vi alla längtat så efter. Så gott med hempärerna till.

Efter middagen-kaffekoppen skojas inte bort. Så god. Så nödvändig päron-vila. ”Ääsch, vi låter lillungen slita ut tidningar en sväng.. bra så, då får vi sörpla kaffe i lugn och ro några minuter”.

Så blev det första december, vi hängde med kusinerna.. och en NISSE flyttade in!? Nils-Rudolf heter han tydligen….. spåren var tydliga där på bron..

Det blev fredag och MammaMormor och PappaMorfar tittade in. Finns inget som gör att jag känner mig rikare. Än när vi kan träffa nära och kära, bara sådär.. för att vi liksom lever tillsammans, nära. Morfar spelade spel med större barnen och Mormor och Olof sjöng och klappade händerna. Fikade gjorde vi förstås också, viktigt!

Helgen fylldes sedan med lite av allt möjligt. Vi bakade pepparkakor och ungarna var en sväng hos gullegrannen vår. Vi julklappsfixade lite. Och åkte spark på skaren som blivit ute på lägdan!

När det blev söndag och andra advent, hade Nils-Rudolf snott chokladpluttar ur skafferiet, men i alla fall lämnat några.. så pass att vi kunde garnera pepparkakshuset som var i lucka nummer två av adventskalendern.

Pappan och det där gänget, tog fram hästarnas vinterskor och gjorde i ordning dom.

Jag fick pussar av min isprins. Som hade väldans med fart i lilla kroppen.

I blå timmen tjavade vi ner på byn där resten av byn var. Fy så mysigt, med en riktig julskyltning efter år av pandemi och förra året var vi sjuka just den helgen. Vi njöt. Att tomten kom och delade ut godispåsar till alla barnen, gjorde ej saken sämre.

På toppen av allt, som avslutning på veckan, var vi till kyrkan på en helt fantastisk musikgudstjänst. Gospelsväng med julkänsla. Bästa! En hel kyrkbänk fylld med små kusiner. En unge som chillade med sitt ritblock mitt i gången. Och så den minsta varianten där, ni ser.. som är noll blyg, älskar människor och musik.. och såklart till sist lyckades ta sig i mål; kuta från päronen och hamna framme hos självaste musikern.. nåväl, jag tror han charmade mer än att störa, haha!

Så härlig vecka! Nu väntar en ny, lyx. Känslan är god. Vi drog i dom bromsar det var möjligt, för någon vecka sedan.. när ”Familjenavet” var tydligt uttröttat.. så gott att lyssna och känna hur kroppar och knoppar tackar och svarar med ny energi nu.

Vi har några önskeplaner för veckan!

Önskeplaner för vecka 49

Starta med mysmåndag! – Bertans bästis och min mamma-hjärtevän förgyllde vår måndag. Häng i all enkelhet ni vet, i ett hem som får se ut som det gör, med makaroner och falukorv till lunch.. låta ungarna leka hejvilt medan mammorna, när Vilda Babyn långsov vill säga, slog sig ner på sofflocket med varsin kaffekopp och avhandlade livets höga och låga. Själagott!

-Julbaka! – Älskar ju att baka. Och älskar att ha hembakt i frysen. Tar det lite pö om pö.

-Posta årets allra sista kampanjer! -det ska bli så roligt och jag säger som alltid; ert engagemang även vid samarbeten, betyder så otroligt mycket. Tack för det, fina fina ni! <3

-JAG SKA KLIPPA MIG! – mammaklippning här i gamm-gårn, ett litet gäng mammor, kaffesörpel, surr och julfräscha morsor. Jo jag längtar! Kliver snart på mitt eget hår.

-Njuta decemberdagar! .. denna mysiga, mysiga månad. Uteleka i snön, pyssla kring köksbordet, lyssna på änglaspelets pling.. och slå oss ner i finsoffan i Salen och vila framför en film. I morse när barnen kom ner och läste dagens Nissepost, så både skrattade och jublade dom. Nils-Rudolf hade nämligen ordnat ungarna Netflix hela december.., ja eller NISSflix som han påstod att det heter och att det är vi människor som stavar fel hela tiden. Så mysigt att kunna välja och vraka bland en massa härliga, juliga filmer ju!

-Fira tredje advent!

Önskar er och oss en god, god decembervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4