Äääsch, nu har jag börjat om det här inlägget flera gånger.

Vill inte att det ska låta för klyschigt, men vad tusan;.. livet just nu, är så himla fint. Vi har, förutom några små snornäsor, fått ha en så frisk höst och det betyder liksom allt! Det är decembermys i massor nu och årets pyssligaste tid.. som vi bara älskar. Och snart, snart är det jullov tillsammans..

Vi har fått fylla hjärteaskarna med ännu en decembervecka. Tacksam tacksam tacksam.

Några glimtar kommer här. Decemberveckan som gick, fylldes med;

Vi började med måndag och kompishäng. I all sin enkelhet. Småttingar fick leka medan deras storasyskon var i skolan. Makaroner och falukorv till lunch. Mycket surr och kaffesörpel för mammorna. Världsfint.

Nils-Rudolf, den inneboende nissen, busade hejdlöst. Gjorde mjölken grön till exempel. Och så bjöd han barnen på NISSflix, heela december. Hedenhösungarna jublade! . Det heter alltså INTE Netflix, det har vi fått om bakfoten, menar lilla nissen. Nissflix ska det vara!

Vi hade helt ljuvligt mamma-häng här en kväll. Ni vet, samtal om livet högt och lågt, klippande av slitna mamma-hår och fika, förstås!

Natten mellan tisdag och onsdag sjönk temperaturen rejält. Sagolikt vacker natt. Jag var ute hos hästarna det sista jag gjorde, medan resten av huset sov. Det var så stjärnklart och månljust.

Och onsdagen, den blev en så vacker dag! Tio kallgrader och sol. Sparktur och långpromenad.

Besök på bibblan i anslutning till skolhämt av dom där två skolungarna. Tänka sig, va. TVÅ skolungar nu!

Vardagslivet. Finaste vi har. Här, läxläsning vid köksbordet. Älskar, att vi kan göra den tillsammans..ljus och pigg eftermiddagstid.

Vi gjorde lagårdsbestyr och levde hemmaliv tillsammans. Och om sena kvällarna redigerades det filmer och bilder och skrevs texter till sena, sena kvällar…

Så väldigt skönt med en eftermiddagslur då, menade mamman. Och lillungen höll med.

Det blev torsdagkväll och pappan åkte iväg på julbord med jobbet.. men här hemma deppades det inte, nej viii hade ju fått ”en slant av Nils-Rudolf”, att handla den mat vi önskade för middag. Så här blev det hemmapizza och en snabbgjord med skitgod pizzasallad. LÄSK också för den som ville! Vi hade fest, må ni tro.

Det blev fredag och jag städade hemmet. Huvudet var trött och det var så jädrans härligt att röja fram med såphinken. Vi ordnade liten uppvaktning till fina, fina grannfrun också, som vi tycker mycket om. Sen blev det fredagsmys för hela slanten.

Vi vaknade till lördag. En dag att fylla med det vi kände. Jag donade i köket. Barnen lekte med kompisar i granngårn. Den skäggige lödde och lödde inne i badrummet. Vilda Babyn sov i fyra timmar.

Så vaknade vi till den tredje söndagen i advent. Så mycket snö det hade kommit under natten! Adventsfrukost, ljuständning och sen ut i snön för att leka, skotta och motionera. I den tredje luckan av Göra-saker-tillsammans-kalendern, fanns något så superfräsigt som en undran från mamman och pappan, om inte Tripp Trapp Trull till eftermiddagen ville haka på och spela bowling i grannbyn? Ni anar ett jubel här. Bekräftar det.

Lillminsting lämnades sovandes i vagnen hemma hos Farfars.. aaaj mitt mammahjärta, men allt gick hur bra som helst och vi andra hade skitroligt på ”bolwingen”, som ena lillungen sa. För lyxigt att få bli bjudna på Svärmors-lagad söndagmiddag sedan.. ett söndagsavslut som la sig som bomull i magen.

Tack livet. För hela alltet. <3

Nu är här en ny decembervecka,

Önskeplaner för vecka 50

-Njuta decemberdagar, en i sänder… snart-jullov-känslorna är ett faktum.

-Gå på luciafirande i kyrkan! Det här kommer vara en utav veckans höjdpunkter, det vet jag redan nu.

-Saffransbaka! ja nu är alla lussekatterna slut, det går ju inte!? 😉

-GRÄVA! tjohoo, det här känns stort. Vi ska gräva för nytt inkommande vatten.. vilket delmål i projekt Nytt Värmesystm & Badrum.

-Leka ute i snön med barnen!

-Pappersfix! .. hejdlöst tråkigt, men behöver ägna några sena kvällstimmar till tråkgöra vid datorn… och

-RENSA! .. bland bildmappar, kamerakort, mail.. har en dröm-målbild om att ta jullov med dessa vrår städade, hade varit en fröjd för undertecknad och hennes ordningssinne.

-Göra julefuffens! .. ja, ni vet. Klappar och sånt.

-Fira fjärde advent!

Önskar er och oss en god decembervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi alldeles snart igen!


Emmeli
G-VMBJT57ZE4