Jag älskar att julstöka!

Det här är en helt hejdlöst rolig tid på året tycker jag. Men jag väljer då bara ut godbitarna, för det är inte värt att jäkta ihjäl sig genom att göra vill-göra-listan eller tror-sig-måsta-göra-listan för lång, mumlar jag för mig själv.

När köket fylls med doft av ”Mors juliga Rågsiktslimpor!”, ja då tusan är det jul och hela alltet, någon jag prioriterar högt på min julelista!

Dessa limpor går i ett huj att baka.. jag drar alltid till med en redig sats så vi har till hela jullovet allra minst. Så gott till frukosten, när vänner och familj kommer på fika, till lilla utflykten och så vidare. Här drog vi till med en deg gjord på 1,5 liter vätska.

Med Mästerbagare Bertil går det förstås extra bra!

Vi gillar att göra limporna runda. Men formar, det gör man ju precis som man vill. Underströk lilla B, genom att forma sin deg till ett hjärta.

Sömnigt alltihopa, menade andra.

När limporna gräddats, så penslar vi dom med sirapsvatten. Helt sonika vatten med en liten skvätt sirap i.

Nu är längtan till jullov och julfirande stor.

Och titta där då! En liten rosett kring en utav limporna. Att ge till någon vi tycker mycket om. Så gott att ge bort något ätbart gjort av kärlek.

Vill du ha receptet på vad vi tycker är julens godaste bröd? Som påminner mig om barndomens jular när mor stod där i köket med rödrutiga förklädet och bakade och donade?

Då har du receptet HÄR!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4