God måndag, alla ni! <3

Januari blev februari, ..

– här kommer veckans Drömgårdsrapport! 

Veckan som gick fylldes med;

Alldeles vanliga, vanliga, underbara dagar. Vardag. Njuter så det står ut genom öronen på mig. Här, en måndagmorgon. På väg mot lagårn.

Morgonkoppen.. och funderande på bygget av kommod till handfatet i nya badrummet.. visst har M ritat något tjusigt? Ja, det tycker jag.. sådär får det bli.

Och som barnen har pysslat med dessa broderier..välja favoritfärger, picka hål, klura ut hur stygnen ska dras… verkligen pyssel-succé. Har ni inte hängt med på vad jag mumlar om, kika HÄR för ett så himla mysigt Alla Hjärtans-pyssel!

Jag har tuffat på med min årliga lilla Rens & Röj-runda, som jag alltid tar mig denna tid på året.

Är det fler här inne som gillar ett rejält röj förresten, försöka skapa lite ordning i någon annars väldigt stökig vrå?

Tisdageftermiddagen tog jag och barnen nere på byns hockeyplan. Snörade på storbarnen skridskor, langade fika härsan tvärsan och minstungen var nöjd bara av att se på alltsammans.. lite mellisfika satt fint också, men inget är av sånt intresse som ammemyset. Lillhjärta <3

Så överraskade vi pappan sedan med att bjuda på tisdagsmys när han kom hem från jobbet. Hemmapizza och en snabbgjord pizzasallad. Vi firade ut januari, helt sonika.

Och så blev det den första februaridagen och vi gav oss efter skollämningen ut i frysarna. Hämtade in en flaska saft. Kyckling inför middagen. En påse äppelmos. Och en limpa. Preppern inom mig dansade hola hola.. känslan av att ha ”full frys” och matkällare, rikedom och trygghet.

”Mästerbagare Bertil” bakade en rulltårta sedan..

Som vi fikade tillsammans med älskade MammaMormor och PappaMorfar som också hämtat med sig skolbarnen hem. Kära nån, som vi är glada över att vi bor så nära varandra.. och lever så nära, på alla sätt och vis. Vi pratar med varandra varje dag. Råkar det gå en dag emellan känns det så förskräckligt längesedan. <3

Jag blundade mot solen.

Och så har vi åkt spark. Vår lillväg har nämligen det perfekta sparkföret just nu, inte ett gruskorn som stör. Lill-Olof fick sin livets första sparktur, av Storasyster.

Torsdag och restfest till middag.

Och så blev det fredag och lekdejt önskades efter skolan. Så fick det bli. Storebror drog iväg till sin kusin och hjärtevän och här hemma hade jag sällis av ett litet kusin-kompisgäng. Vi rullade chokladbollar och fikade ute i dagens sista sol.

Lördagmorgonen var så svinigt kall. Efter frukost drog den jourande Brandispappan in i badrummet för fortsatt pusslande/klinkrande medan jag och barnen susade ner på byn, för att gå på bibblan. Och där inne, där var det varmt som bara den, så himla skönt… lite skillnad mot gamla drömgården som vi försöker snåla på direktverkande elen allt vi kan denna vinter…

Hem vi kom sedan med med nya låneböcker, nyköpt lördagsgodis och hungriga magar. Det blev våffellunch med vispgrädde och nykokt jordgubbsylt.

Vi gör alltid våra våfflor efter det HÄR receptet, med kikärter i. Blir så matigt och gott!

Mätta och belåtna satt det fint med en ponnytur för storasyskonen sedan, medan lillebror sov. Skitmysig dag där M fick massor gjort i Badrumstvättstugan medan vi andra roade oss och ”skötte markservicen”. Teamwork i vanlig ordning, mao.

Avslutade veckan lugnt, med vila och lite påtande.

Vi hämtade in en bokhylla från lon, såptorkade den ren från svalornas skit och sen flyttade vi så gott som alla hemmets barnböcker dit. En del i bokhyllan, för bara låneböcker. ”Som ett eget bibliotek, mamma!”…nöjda små.

Friskluft, facetimande med älskade bästis-Idan och söndagmiddag följt av bland det mysigaste som finns; att krypa ner med barnen i storsängen och läsa nattabok. Vi har nu börjat om med en favorit-bokserie , en vi bara inte kan få nog av och önskar fanns i fler böcker.. ”Familjen Jansson”, hejdlöst roliga barnböcker, tips tips. Jag fick pausa ibland för att kippa efter andan av skratt..

Känner oss mer än bortskämda på livet just nu.

Önskeplaner för vecka 6

-Ta en februaridag i taget! Passa på att känna in hur naturen ännu vilar, men också så sakteligen håller på att vakna till liv igen.. ljuset, ja ljuset! Vad det gör med oss!

-Träffa vännerna!

-Vetebaka med lilla mästerbagaren B!

-Prata tomatodling med er! .. kanske kan jag lära dig något… men jag lovar, jag har också frågor till er..

-Susa en snabbsväng till stan!

-Fylla februarihelgen med sånt vi mår gott utav!

Önskar både er och oss en mjuk och snäll vecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi alldeles, alldeles snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4