Och så var det måndag igen!

-och innan vi kikar på nya veckans önskeplaner, så ska ni i vanlig ordning få en liten rapport från veckan som gick!

Den fylldes med;

En mjuk veckostart. Medan några slumrade, flåsade en annan och lät hjärta jobba och tankar tänkas klart. Hämta hem skolbarnen, åka på ”lill-affärn” och handla inför veckan.. också typiska måndagsinslag och så även denna måndag.

Det blev tisdag och Alla Hjärtans Dag. Och kärlek strösslades, härsan tvärsan. Lite extra, liksom. Småkorten vi broderat under senaste månaden, damp ner i lagom tid i älskades brevlådor. Och vår brevlåda fylldes också med en massa hjärtlig post, så himla mysigt. Ungarna fick en alldeles egen chokladkaka att mumsa på. Och på toppen av allt, somnade liten människoplutt och liten pluttkatt, tätt tätt intill.

Vi bakade Hönökaka och sände er receptet!

Vi mötte morgonsolen för första gången sedan midvinterns intåg… och jag blev i vanlig ordning hejdlöst sugen på att skaffa oss höns. Men jag och M har lovat oss själva att inte bara hafsa ihop något.. det är så lätt att provisoriska lösningar blir permantenta.. och det är liksom inte kul. Så, den dagen tidsutrymme finns, så kommer det förhoppningsvis ordnas ett litet hak för ett gäng brudar där inne i lagårn.. måste man ha en tupp? Jag känner mig småskraj, alltså…

Vi njöt eftermiddagsljus också. Käre tid.. så härligt! Här trodde vi nästan att det höll på att våras….

Jag tog hand om ett gäng blommor. Var exakt så söligt som man tänker sig, med en klättertokig, supernyfiken, hejdlöst peppad liten lillunge. Men, vem har dött av lite söl och stök? Blommor blev glada. Mamman likaså. Heja och tack, för både dammsugare och tvättmaskin.

Vardagslyx i syn!

Att kunna tvärbjuda över MammaFarmor på middag. <3

Jag hade snott ihop ”mitt s i rockärmen” gällande enkla och goda grytor, den som alla barnen älskar, nämligen den HÄR.

Vips var det torsdag! Hemmet städades och HemmaMamman pausade ute på lillbron med kaffekopp och nypåbörjad liten stickning. Ni vet, jag började ju traggla lite under jullovet. Så pass att jag fick ihop en halsduk till Olof som han faktiskt har varendaste dag. Sen har jag inte hunnit ens titta åt stickorna.. men se, nu är det tänkt att bli en ny halsduk, för det har minsann Skrållan beställt.

Juni gjorde gott, så gott mellis (dessa Raw chokladbollar ”måste” du prova. Recept HÄR) och hästpojkarna fick mellis dom också.. äppelskruttar från fruktstunderna och ett gäng småmorötter.

Och så mötte vi helgen.

Med härlig och produktiv arbetsdag hos vännerna med fredagsmys på toppen. Ett snöfall under fredagnatten, som tog bort minsta lilla vårviskande känsla. Här i bild hade jag precis grävt fram stängseltråd som helt och hållet tyngts ner av den tunga snön. Och där inne i huset, donades det med tvättstugebygge, leklerande och en herrans massa pyssel..

För till kvällen klädde vi oss kalasfina, tog blomman, paket och alla pysslade alster med oss och tjavade lilla vägen hem till Farmor och Farfar på födelsedagskalas. Både små och stora njöt.

Söndagen var en solig, rivigt blåsig historia. Vi grillade korv tillsammans med Pinglan-grannen. Kurade ner oss i nygrävda snösoffan, med grillkorvar, kaffekåsor och chokladbitar huller om buller.

Så började vi knyta ihop vecko-säcken.. gillar att förbereda inför ny vecka, om söndagarna.. se till så att tvättstugan är redo för en ny vecka, till exempel. Och fylla kockumsgrytan med långkok så det räcker till både söndagmiddag och ett par mål till kommande dagar… känns som att jag pysslar om ”Hemmabondmoran” på det viset.. att ligga ett steg före,.. glad när det klaffar. Den här veckan gjorde det det.

Jag kan ha gapskrattat rakt ut till kvällen när vi skulle göra natt och det kändes lite som om vi bäddat ner oss i ett mini-zoo bland ett helt gäng katter som förstås alla skulle ha plats i bädden, dom också.. bland alla småbarnen.. men inte för att sova, nä nu var det ju natt… och alla vet att kattungar är SOM GALNA om natten.

Men, dom är som små bäbisar också, fort trötta. Så ett tu tre slumrade dom också..

Så får vi mötas av en ny vecka nu, så lyxigt ju!

Varje dag. Är en gåva…

Önskeplaner för vecka 8

-Omfamna varje februaridag allt vi kan! Det känns lite småkämpigt när snön fullkomligen vräker ner nu.. men, som pappa alltid sa när jag var liten och började längta till vår; ”den nya snön hjälper den gamla att smälta..”. Och så älskar vi ju vårvinter också och då vill man ha snö. Sådetså. Hej och välkommen nysnön!

-Kalasa på semlor förstås!

-Tuffa på allt vi orkar med Badrumstvättstugan! Förra veckan önskade vi komma fram till pärlspontspikande med fastnade i ett moment som tog mer tid än tänkt. Sooom det så ofta är, ni vet! Fogen till golvet kom med posten en dag också.. så kanske blir det färdiga golvet fogat denna vecka? Och kaanske hinner vi börja spika och måla pärlspont…

-Dona i hemmet! .. i vanlig ordning.. tänker att det vore fint att bli klar med bytet av jorden på alla hemmets blommor. Bland annat.

-Möta en sista februarihelg!

….

Önskar er och oss en god, god februarivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4