Och så blev det måndag.

Tack tack tack TACK för all er kärlek, värme och omtanke gällande lilla lillminstingen vår.

Vi tar en liten rapport av veckan som gick, så får ni dagsläget i samma sväng. Veckan som gick, fylldes med;

Måndag morgon. Såhär ser det ut i hallen varje vardagsmorgon. Mamman ligger ett steg före hela tiden. Då rullar det på som en dans och morgonen kan tas i så lugn och ro det bara är möjligt innan skolskjutsen.

Sen tuffade veckan igång. Både bildligt och bokstavligt. Vi byggde tågbana.. och sen fick ”någon” som trodde sig ha superkrafter, en idé om att dra iväg i tåg på långtur. Minstungen i vagnen och fyraåringen på räserkälken. Hela långrundan runt. Med några extrasvängar i branta backar. Jag var så himla slut innan vi kom hem. Och konstaterade att, superkrafter.. det, det ger barnen mig varje varje dag.

Vardagslyx deluxe. Att möta upp skolbarn mitt i dagen. Kunna säga ”ja det går bra!”, till den som önskar följa med kompis hem. Och samma svar till den som önskar bjuda med kompis hem. Duka fram mellis med sirapslimpa, hallonsmoothie och så vidare. Få sitta ner tillsammans och lyssna till hur skoldagen varit.

Vi njöt av fettisdagen gjorde vi.. semlorna fick följa med hem till Mammamormor och PappaMorfar. Där fick dom som tyckte om, Bruna bönor och stekt norrländskt fläsk. FY farao, vad gott det var!! Barnen mumsade mormors köttbullar istället. Hejdlöst lyx, hela alltet.

Lillminsting var på språng. Hade sannerligen fullllt upp. Han har såå mycket att göra om dagarna så ni kan inte aana! Klättra på omöjliga ställen, riva ur lådor, smaka på opassliga saker… en trogen följeslagare har han också. Hon heter Sally. Och med sina gulligheter kommer dom där två undan med precis ALLT!

Och så vaknade vi upp till onsdag med två krassliga småbrollor. Hög feber och hosta.

Mellan tröstande, ammande, bärande, koksaltande, isglass-serverande osv. Så var det gott att kila ut till hästpojkarna, för den dagliga gosdosen.

En enkel vardagmiddag. Strimlad kyckling, matvete, pasta, ostkuber, och grönsaker. En kall cyrryröra till. Alla fick plocka ihop sina matiga sallader. Uppskattat varje gång. Enkelt för trött husmor också.

Nu skulle det bli helg och medan kattflickorna till och med vågat sig till kökssoffan mitt i helgstädandet, konstaterade jag och den skäggige att vi kände igen alla symptom från förra årets RS, på småpojkarna nu. Räknade ut att det då skulle bli ännu lite sämre och sedan borde vända, dygnet kring lördag söndag..

Sent på fredagkväll, när vi haft lite fredagsmys i soffan och nu alla barnen nattats. När äntligen alla sov, pappan låg och höll koll på lillminstings andning. Då donade jag en stund för mig själv där nere i köket. Rodde den utdragna helgstädningen i land.. sådär lite extra noggrann också. Och så satte jag en deg och rullade ut ett gäng bullar som på lördagmorgonen bara kunde stoppas i ugnen och bli till den godaste lördagsfrukosten. Ni ska få receptet, för det här kalljästa brödet var en hit!

Lördagen var skitkämpig. Vi ville alla bara harkla och hosta åt minstungen. Men han kämpade på. Vi prisade amningen ännu en gång. Den enda, enda han ville ha. Några väldans pigga storasyskon däremot, hade lördag med ”pantjobb” nere på affären och köp av lördagsgodis för egen slant. Och så utelunch i snösoffan.

Och så blev det veckans sista dag.. och sjukstugans femte dygn och som med gudmoligt trollspö, så mådde lilla O så mycket bättre… såsom vi gissat utefter tidigare RS-erfarenheter.

-Hurra!! Feberfritt och gladare lillplutt. Sol. Storbarnen kunde vara med på det sötaste av Vasalopp som önskat och många söndagstimmar kunde njutas ute.

… Och nu är en ny vecka här.

Tacksam, tacksam, tacksam. Är min känsla. Trött också, oooh ja. Men det känns fantastiskt att vi rådde upp förra veckans elände på egen hand här hemma. För allas skull skönt. Lillminsting är inte alls helt kry ännu, men vi ammar och ammar, koksaltar och grejar. Ute på andra sidan, helt klart. Och idag, töar det i sådan väldig fart ute. Droppandet från lagårdstaket ger pirr i magen. Solen skiner, fåglarna kvittrar! Wow. Hoppfullt är bara förnamnet!

Önskeplaner för vecka 9

-Ta en dag i sänder! Tacka februari för sitt och välkomna vårvinterns månad, mars!

-Leva vardagsliv! Med Hemmamammaliv, arbete, brandisjourande, skolungar med läxor och aktiviteter hittan dittan. Och jag älskar den. Vår vardag <3

-Kallså? .. ja, är det den här veckan vi vågar oss på ett försök, jag och mina små trädgårdsodlare? Jag hoppas det! Men livet får utvisa.

-Sända er blogginlägg! Hoppas att få tid till detta den här veckan. Förra veckan slukades av sjukstuga och så får det vara.

-Göra någon knop på min fixa-här-i-hemmet-lista.. snart drar allt odlande igång med full fart och då brukar det inte alls bli mycket tid över till sånt. Jag önskar få upp en gardinstång uppe i stora hallen. Städa klart några skåp. Bla. Får se vad jag hinner.

-Jubla över att skolbarnen får SPORTLOOOOV!

Vill önska er alla en gott gott avslut på februari så hörs vi snart igen. Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Det ska vi också göra. Ett ögonblick i sänder, eller hur? Glöm inte lyfta blicken nu för allt vackert som sker i naturen… den blå himlen, fågelsången.. gratis och såå gott!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4