Påsklovet i hjärteasken,

-vaknar förstås med lite grus i både små och stora ögon men med sån god känsla och energi. Var det våren som väckte oss till morgonen? Tror starkt på det!

Vi tar en kik på veckan som gått, vetja! En del vet ni ju, ”lilla förvandlingen” av hemmet var en central del förstås.

Påsklovsveckan fyllde vi med;

Måndagslunch hos Mormor och Morfar. Jag flyttade in med ”lilla ligan” för tre dygns påsklovsäventyr i lilla byn. Så himla charmigt!

Påminde mig själv och mor och far om att jag var inneboende med liten ettårig Sixten, för åtta år sedan… vi var veckor ifrån att kunna flytta in i det där huset vi kämpat för att kunna köpa (det vi lever i nu), veckor ifrån att flytta från älskade Norrnorr och hem till älskade Höga kusten. Hur vi då räknade dagarna, dag för dag, längtandes efter han som var i Tjeckien och jobbade med Hockey-VM. Nu var det inte alls samma längt, haha! Inte för att jag älskar den där skäggige mindre, tvärtom! Men dels handlade det ju bara om några dagar nu och så ”återvände” jag ju hem med inte bara en, utan fyra småungar… intensiteten, något högre, mao! Förresten! Äär det någon som hängt med ända från denna tid jag minner mig tillbaka till?

Dagarna i lilla byn fylldes med så mycket själagott. Så fint att få ta morgon i Morfars knä. Springa på hemtama vägar. Tjava lilla villavägen till ”lekparken” (byns förskola) för lek i kvällssolen.

Leva life i påsklovande Mosters coola glajjor och bli ompysslad av densamme. Spelat Playstation ”på Morfars stooor-tv”. Fikat, pysslat och ätit mormors frallor till kvällsfika. Somnat gott till kvällen. Så tacksam för hela alltet.

Det var himla gott att komma hem sedan också, efter några dagar på vift. ”Borta bra men hemma bäst!”, stämmer så väl. Vi firade, efter att vi tagit oss igenom den rätt så galna byggstädningen som återstod efter bygginfernot och så allt uppackade och tvättande. Firade, med nytvagade stora och små, samt sommartidens första grillmiddag. Sov som grisar den natten.

Solig lördag! Utehäng i massor. Olof satt i gungan i en smärre evighet och var så nöjd över att ”vara med” i storasyskonens lek. Storasyskon och gunga utgjorde därmed världens bästa barnvakt och vi päron kunde mata på med röjet som nu väntade oss utanför bron.

Vi har under veckoslutet också sett till att pusta och tanka. Vila mot en solvägg. Turats om att springa. Gosat pälsfällande häst och klappat kurrande katt. Sovit ut om morgnarna.

Avslutade påsklovet med en ljuvlig springtur, jobbig som bara den men så vacker..

-jag tror det var våren som mötte upp! Passade på att sätta mig i ett torrt dike för ett slag, pusta lite, plocka varsin tussilago till barnen. Och tacka vintern som varit, för himmel så härlig den varit. Lång och rejäl, inte tvivelaktig och isig. Bara omhuldande med sin stadiga kyla, värmande mitt i sina snöstormar. Fått mitt inre att må sitt bästa. Är våren på intåg för tidigt och vintervilan tvingas avbrytas i ett hafs, då jublar vissa. Men inte jag. Då brukar jag kunna få skoskav i själen. Men se inte denna gång.. nu har vi fått ha vintervila och mött ljuset i lugnan ro. Vårvintern har varit sagolik. Nu, möter småsolar upp oss i dikeskantena, fåglarna drillar och snön smälter i rasande fart. Hej våren, jag är så så redo för dig!

Önskeplaner för vecka 16

-Välkomna vardagen! Det är härligt med lov, men vi älskar vår vardag också. Förra veckan var rivig för oss alla sex, så vi ska försöka ta det varligt (mohaha, vem föröker jag lura? För mycket roligt är på gång just nu, så visst ska vi ta det varligt, men att GÖRA är det bästa vi vet här hemma, däremot behöver det inte gå i det dundrande tempo som vi hållit senaste tiden).

-Olika möten och bestyr utanför hemmet! -jobbmöte, bvc-besök, en tur till stan för rekvisitainköp inför kommande samarbete…

-Texter ska skrivas och inspirerande content skapas åt olika företag.

-Påta i odlingsrummet! Dom sista dahliorna ska få komma i jord och sen försår vi det allra sista där inne; zucchini, gurka, rosenskära och zinnia. Sen återstår bara, kanske den allra härligaste delen av sådden? –direktsådden!

-Har vi skit-tur (höhö)… så kommer en skitrolig leverans i slutet av veckan… toalett och handfat, menar jag. Men det dröjer nog längre än så befarar vi. Leveranstideeeerrrr. Tills vidare lever vi utan handfat i nya badrummet.. styr ungarna från toaletten till andra vattenhål för handtvätt. Typiska spektakel som vi gjort oss så vana vid, haha! Byggmästaren börjar på bygget av handfatsmöbel också denna vecka, det blir kul att se. Ritning till verklighet!

-Möta aprilhelg! Vi är utflyktssugna!

….

Önskar er en god mitten av april-vecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi imorn igen!

Tack tack tack tack, för att ni ids följa detta halligalli-gäng till ”Drömgårdslivare”.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4