Det var i slutet av april och vi gjorde oss vårens första utflykt.

Vi möter upp vännerna, som tänker samma lika som vi; vi lever inte för att jobba. vi jobbar för att leva. Och vill samla all tillsammanstid som det bara går, var dag. Alla har haft ledigfredag på var sina håll och direkt efter att alla skolbarn slutat mitt i dagen, så beger vi oss..

Vi drar iväg, korta biten från byn, mot Skuleskogen. Entré syd.

Släpper ut spring-glada ungar, småkompisarna sedan pluttar. Tjavar genom skogen, med packning för både mellis och middag.

Det var otroligt snödjup så länge i år.. allt det kalla, samsades med massor av vårtecken. Dagen var varm, bäcken porlade, fåglarna sjöng.

Blåsippan ute i skogsbacken stod.

Vi tjavade ner till Kälsviken. Lät timmarna gå. Själar fyllas med friskluft.

Första turen i kånken för Olof.

Havets brus och spring i små ben.

Stora och små. Utbyter livet. Delar livet. Stort som smått.

Lek. Busiga barn smådoppade sig till och med i det blå.

När barnen börjar bli trötta, tjavar vi mot bilarna igen. Genom skogen. Förbi blåsipporna. En fredag mitt i livet, där vi alla givit oss det som är det lyxigaste vi vet; tid och liv, tillsammans.

Önskar ni veta mer exakt hur denna så lämpliga höga kusten-tur med småbarn går, kan ni läsa vägbeskrivning och ytterligare vandringstips HÄR.

”Slutet av april” har blivit ”snart i mitten av maj”.. små illgröna pyttelöv syns på björkarna i samma syn som snön ligger kvar uppe på berget.

Idag är det lördag och vi är på väg på ny utflykt… precis hela familjen är alldeles pirriga i magarna över den!

Önskar er alla en fin helg så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4