Vi visste på förhand att det här skulle bli en fullspäckad vecka, så vi lät ta en dag i taget.. att rada upp hela veckans göra, skulle annars ha känts övermäktigt. En redig lista, avlastar hjärnan och hjälper med överblick. God planering därtill. Sen tog vi en dag i taget, en sak i taget.. och det visade sig bli en härlig och väldans produktiv vecka, det där!


Veckan där maj blev juni…

En måndagsstund i syn. Här hade vi sån där, för både stor och liten, lyxig stund.. ”vad vill ni göra nu?” och så gör vi det, om det är möjligt. Här byggde jag och B på något som verkar ta längre tid än vi tänkt att bygga… men vi har roligt under processen.

Det är så gott att avsluta dagen med vagnsnattande denna tid på året. Så skönt för en till kvällen-trött mamma också, som gett sitt allt för en hop småmänniskor under dagen, funnits till för alla, svarat på allas frågor, hunnit med sig på en rad andra fronter osv.

Vi jobbade på dom stunderna som bjöds, ute i trädgården och odlingarna. M fräste större potatisland, körde ut hästskit i rabatterna och jag och småpojkarna var idoga i köksträdgården.

Maj blev juni. Efterlängtat regn föll och det doftade himmel på jorden.

Utöver älskade vardagen med livet, skola, arbete osv… så strösslades det annat också, varje dag hade något extra inbokat, som sig bör denna tid på året. Som här, mitt i veckan, avslutning på ena lillungens Musikalskola. Bästa Kulturskolan, duktiga lärarna, megahäftiga barnen. Wow, vilken musikal vi alla bjöds att avnjuta. Några ord, blommor och choklad var det minsta som tack. Och jag vet, vad det värmer ett Frökenhjärta.

Från det ena till det andra. Orkade inte muttra över blåsten som gör det svårt med sådd och utplantering just nu, drog istället igång ”Operation Sommarstädning”.. lejde bort middagslagandet till två stjärnor i bild.

Kvällsstunder hos hästpojkarna. Någon var lite putt på sin hästmamma som ni ser, ifrågasatte varför det bara var den lilla plutthästen som fått komma ut just den där kvällen…

När det blev fredag eftermiddag tog veckan ut sin rätt och jag slog ikull mig på storsängen medan lillminsting långsov. Äppelträdets blommor i sällskap. Och vinden som ven.

Sen fortsatte dagen, i många många timmar till. Älskar hur långa dagarna är denna tiden på året!

Fredagsmys hemma efter avslutad arbetsdag hos hjärtevänner. Pizza…

.. följt av nybakt toscakaka och årets första svenska jordgubbar. Rysligt gott!

Lördagmorgon! Den skäggige pysslade om lillungen som vaknade sjuk och den andra lillungen som var superpigg. Ett par barn drog på Äventyrsavslutning vid Lillsjön medan jag susade iväg till stan för att handla viktigheter. Drog på Granngården i vanlig ordning och drog en rysligt snabb sväng på stan för födelsedagshandlande. Det sistnämnda tog knäcken på mig att springa i affärer, bland en massa folk, är inte min grej.

När undertecknad varit i stan… då behöver hon GREJA. –UTE! Så tack du svinjobbiga stadstur som tog kål på min hjärna och var vad som gjorde att jag sedan orkade ta mig igenom precis hela, hela köksträdgården .. i tiimmar och till sent in på kvällen donade vi ute tillsammans. Lillminsting busade med katterna. StoraLillebror sov bort sin feber i vagnen intill. Storasyskonen kutade mellan granngårn och hemma, för kompislek.

Och så blev det söndag! Och febern var som bortskrämd och det firades med ”Pappabröd” till frukost. Följt av arbetsdag för Byns Föräldraförening, fotbollsmatchande och ivrigt arbete med allt möjligt här hemma, både inne och ute på gården.

Vi avslutade veckan med att ta en byatur tillsammans. Päronen kutade, småbrollorna chillade i vagnen, storasyskonen cyklade. Det stannades för att pustas, för att fånga pokémon (barnens nya påhitt sedan den långa Norgefärden då det bitvis var ett roligt tidsfördriv under bilresan).. och så plockade jag ännu en bunt med liljekonvaljer.

Väl hemma igen öppnades brevlådan och där låg finpost till alla barnen, från gulliga familjevännen G. Och sällan har tandborstpeppen varit så stor som då… tur det, för nu var precis alla krafter, hos både stora och små, slut.

Att somna gott sedan, trygga, mätta och varma? Vad mer kan man önska? Tack Livet.

Önskeplaner vecka 23

 • Ha litet försommarlov! – börjar veckan på lyxigaste vis, alla hemma tillsammans. Tid att fylla med sånt vi älskar.
 • Sätta pärer! 
 • Fira en älskad StoraLillebror som fyller hela handen. Mitt hjärta, lilla B.
 • Greja i Tvättstugan! Det går trööögt att få något gjort INNE denna tiden på året. Men, kanske, är det här veckan vi får fullt vatten, både kallt och varmt, i nya tvättstugan? kaanske!! 
 • Så i landen! 
 • Börja plantera ut? (nån HIMLA gång!!) … jag väntar på att stormen ska geeee sig snart!?
 • Dra på vagnsturer med fullt lass! ..älskade springvagnen, som vi totalt nött håll på däcken, genom kård och allt, har nu fått
  nya fina däck.. som vi ska kuta! och gå! 😍 
 • Ställa till med 5-årskalas!
 • Juninjuta! den här månaden är som en saga, tycker jag. Och jag går absolut på högvarv. Det brukar ge med sig, nånstans på andra halvan av sommaren… men just just nu är mina dagar såå långa och det bubblar inombords. Utimellan blir jag tvärtrött, men en vilopaus och sen fortsätter det.. ljuvliga junidagar, fyllda med susande liv!

Önskar er alla en god, god junivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4