God morgon sommarvarma måndagen!

Tänka sig, va. Det där var veckan när blåsten höll på att göra oss vimmelkantiga alldeles, när syrenen började blomma för fullt, när doften efter en skvätt sommarregn sköljde över oss… och värmen, till sist kom. Vad hände hemma på Drömgården, då?

Vi hade Årets Pärsättardag, tillsammans med Mamma och Pappa. Ännu fler fåror satta i år och det känns som bomull i magen, att vara självförsörjande på pärer. Landet kryllade av teamworkande superhjälptar, inte alla med rosa mantel, men ändå!

Efterföljande brakfika på bron sedan, förstås!

Äppelträdet blommade för fullt och det doftade så gott i kring.

Födelsedagsfix och födelsedag förstås. Femåringen fick en massa roligt, som ett eget fiskespö som han önskat sig. Med EGNA draag! Frotté-sommarkläder och solisar. En kikare. Lite pyssel. Och annat smått och gott!

En så mycket nöjd 5-åring för alltsammans. Pixelhobby-kitet, var en höjdarhöjdare! Tips till er med småttingar i samma ålder! Pillrigt och så kul. Det blir så fina små alster också!

Nationaldagen! Var en kreativ sådan som ni kan se. Stökigt och rörigt och full rulle, på så många fronter. Jag i trädgården. M i tvättstugan. Barnen kojbyggandes av alla stora kartonger, mitt ute på bron.

Avslutade dagen med kubbspel i sommarregn. Med magiska regnbågar intill!

En del av födelsedagsfirandet! Allt och alla vilade. Så gott!

Sommarkvällar med hästarna. Själagott så det förslår.

Jag hann massor ute i trädgården, underbart skönt på alla sätt. Här, i juninatten.

Suckade lite över det som torkat bort men gladde mig än mer över det som mådde gott. Bäddar, rabatter och byttor av olika slag fylldes med plant. Hästskit och bästa planteringsjorden som grund.

En bit på väg är vi här inne också, bäddar fyllda med hästskit och jord, gångar strösslade med ny bark. En del plantor av olika slag är i jorden. Men en hel det är kvar att göra.

Vad jag inte hann. Vika tvätt. Väntar in regnet, hehe…

-däremot hann jag rota i klädförrådet och hämta in lite ”sommarnytt” till småttingarna. Vårt klädförråd är en tacksam salig blandning av ärvda plagg från barnens kusiner, kusiners kusiner, kusiners kompisar, våra kompisars barn, en hel del köpt begagnat och så lite nytt. Nu har ”Lill-Ollen” två nya sommarstassar att hoppa i, en från StoraStorebror och ett kit från när Syrran var plutt. Att vara nogrann med sparandet av kläder, är en sån hit i ett liv med många småbarn.

Vad vi inte heller hann, så långt som önskat… i Tvättstugan. Men vad tusan!

… som sagt, det är ju så mycket som ska hinnas med denna tid på året. Och vi är ju av sorten som ÄLSKAR att greja, så det passar oss ypperligt! Ljust dygnet runt är det också.. måste man ens sova denna tid på året, frågar vi oss där vi stupar i säng kring ett, halv två om nätterna…

Men nog behöver vi alla sova och vila, solklart.

Det blev fredag. Av sort jag aldrig glömmer. Det blev en särskild dag, av en ganska så stor anledning. Stor för mig.. och inte alls så värst stor för världen i kring. Jag ska berätta mer alldeles snart, om ett hejdlöst noga genomtänkt men ganska läskigt beslut jag tagit.

Det blev lördag och vi ställde till med 5-årskalas! Kattflickorna satt i godan ro och väntade in kalasgästerna.

Söndagen, där Sommaren kom! Ljuvligt skönt med värmen… men jag ska erkänna att jag knäpper händerna för regn också. ”Lagom av allt”, det är inte så dumt. Torka, med dåliga beten, förskräckliga förhållanden att försöka skapa foder åt djur, skogsbränder… och så vidare, om det fortsätter vara såhär torrt. Men, jag tillät mig ändå njuta där och då.. en dag av lite ditt och datt, i vilsamt tempo efter en otroligt ivrig vecka. Det satt gott för oss alla.

Kapslade om denna ljuvliga junivecka, med att avsluta söndagen med en nattningstur av Lillminsting.. springande mor, slumprande barn. Mitt i branten, en vila för liljekonvaljplock, sen hem till hästarna för kvällshänget.

Tack Livet. Det värker i bröstet av tacksamhet, för hela alltet.

Och nu är Sista Veckan Innan Sommarlov här!

Härliga tider. Jag ska försöka ”knyta ihop säcken” på flera fronter så att jag kan ta så mycket Sommarlov det bara är möjligt när skolbarnen springer ur kyrkan på fredag.

Önskeplaner vecka 24

-Plantera ut! .. helst allt klart! i år försöker jag skapa ”en blomstrande köksträdgård” än mer.. ätbart som får samsas med blommor, i samma bädd, liksom. Tar lite mer tid att plantera ut då också, än när man tar sort för sort… men jag tror att det kan bli fantastiskt härligt till sist.


-Fortsätta sommarstädandet!  ..fönsterputs av våning ett klar, våning två väntar..

-Jobba! ja, nyp mig i armen att jag får lov att kalla det här som jag tycker är så ofantligt roligt, för mitt jobb också. Det ska fotas och skrivas, för ett somrigt samarbete.


-Hästfix! Välkomna Hovis för att ge pojkarna sommarfina fötter, samt så behöver vi rodda med en del logistik kring årets slåtter!


-Skolbarnen får SOMMARLOV! Jag vet inte vem av oss som längtar mest? Kanske alla, lika mycket. Det ska bli magiskt härligt. 


-Fira sommar och livet, tillsammans med vänner helgen lång!

Älskade, susande junitider. Jag försöker ha en god planering i ryggen att följa och låter sedan livet styra som det vill.

En dag i taget…

Junimagi. Hör du fågelkvittret? Känner du doften av sommar mitt i vinden? Ser du, så många vackra nyanser av grönt vi har? Synen av barfotabarn. Och vilka hjältar våra bönder är, som gasar fram över torra åkrarna och kämpar för vårt öppna landskap och för bland annat den iskalla mjölken vi köper med lätthet i affären?

Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!


Emmeli


G-VMBJT57ZE4