Senaste dagarna i livet?

Vi tar en liten återblick.. landar lite.

Veckan som gick..

Måndag och Storebror hade kompisar med sig hem efter skolan, Lillebror spanade nyfiket på storkillarna, med sin favoritleksak hårt hållen.

Jag och barnen målade naglarna, för kul och i försök att dölja all jord.. för nu skulle vi faktiskt tjava iväg och fira födelsedagsFarfar.

Kvällsturerna är magi just nu.

Jag serverade somriga middagar.

Och jobbade vid datorn. Med en iskaffe i sällskap, till bildredigerandet och skrivandet.

Gula gulliga Gårdshuset i juniljus!

Den första Mormorspionen började blomma!

Älsklingar bakade god raw chokladkaka..

Att packa med sig för mellisfika och bad med vännerna vid Lillsjön. Dag efter dag efter dag var vi där. Enda raka, i värmen!

Ordnade med examenspresenter till Världens Bästa Pedagoger, från skolbarnens klasser. Dessa emaljmuggar från My Feldt, tycker jag är helt fantastiska!

Kvällen innan skolavslutningen var jag och alla mina tre småpojkar ute på kvällstur och plockade liljekonvaljer.

Examensfredag! Och vi firade in barnens Sommarloooov! Det beskrev jag ju HÄR.

När det blev lördag kände jag ett smärre psykbryt till morgonen… det var sååhåå mycket plant och kål och frön och så vidare, som iinte var på sin plats. Och nu började dagarna ha gått väl långt.. men, medan Svea-Katten slumrade i skuggan.. beslöt vi andra oss för att teama ihop oss allt vad vi kunde. Och oj vilken produktiv dag vi hade! Föräldrarna drog nog dock på sig varsitt solsting kan man ana…

När det blev lördag eftermiddag pausade vi allt vad arbete hette… och välkomnade otrooooligt efterlängtade vänner hem till gården. Men vet ni, vi tar mer om det en annan dag, det blev ett och ett halvt dygn som satte sig som en smäck i hjärtat.

Medan alla sov på söndagmorgonen, var jag och M ute och sprang varsin tur. Lyckan i det! Att springa, varma sommarmorgnar..

Hela söndagen var helt fantastiskt fin och minnesvärd. Helgen blev som ett enda stort Sommarlovsminne!

Så himla, himla tacksam.

Och så blev det måndag och hade allt bara varit som vanligt, hade jag postat en Drömgårdsrapport till er. Men orden fanns inte. Och sen känns det nästan som om tiden stått stilla. Hjärtat värker och hela bygden sörjer det älskade lilla livet, som blivit ängel.

.. när jag sitter här i juninatten, i rummet intill snusas det för fullt. ”Livet är nu”, tänker jag. ”Vi ska leva, allt vad vi bara kan, vi som är kvar här på jorden. En ögonblick i sänder. Livet är nu”.

Önskeplanerna för den första sommarlovsveckan

-Låta själen komma i kapp.. senaste veckorna har varit otrooligt innehållsrika, intensiva, känslosamma.. ni fatttar.

-Krama om barnen, extra extra. Och den skäggige, förstås.

-Fira vår älskade Juniflicka som fyller 7 år!

-Plantera ut det allra, allra sista.. ett litet gäng luktärter som står och väntar och sedan är precis allt allt sått och planterat. Puh så skönt.

-Fira Midsommar! I all enhelhet. Tillsammans med dom jag älskar mest.

….

Nu har det redan hunnit bli onsdag.. och årets ljusaste dag är här. Och min älskade lilla flicka, fyller år. Som vi ska fira, dagen lång! Men först, sova några timmar i den sagolikt vackra juninatten…


Ta hand om er, allt vad ni bara kan! ..så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4