Första veckan hemma efter långtur ifrån.

Vad vi påtat med?

Vi började med att ge oss ut i jordgubbslandet och fullkomligt trycka i oss jordgubbar, så förskräckligt gott!!

Men som ni ser, jordgubbslandet behövde en rejäl rensning.. så det startade jag med på direkten medan barnen nöjda moffade i sig smaken av sommar.

Vi ägnade stor del av tre dagar, till att få ordning på trädgård och odling. En del av vår 3000 kvm stora gård, har vi lämnat oklippt, tills nu. För att få gräsklipp. Så, den skäggige kopplade på slaghacken på traktorn och rejsade runt. Och sen skulle hela gården dras över ett varv med vanliga lilla gräsklipparen… heej och hå!

Jag och Miniamnnen krattade ihop gräsklippet.

Som jag sedan kånkade runt överallt, till varje rabatt och varendaste bädd i köksträdgården.

Och det nyrensade jordgubbslandet blev också strösslat med nytt täckmaterial.

Ser så tjusigt ut tycker jag, ordning och reda. Men framförallt är det ju så finurligt, skrämmer bort ogräs, håller fukt, skänker näring.. så många fördelar med att täcka rejält såhär. När jag anlade detta jordgubbsland i försomras, la jag torrt hör på… vill nog konstatera nu att det är bättre med lite blötare gräs, såsom gräsklipp. För att fördelarna med täckodling ska komma till sin rätt, menar jag. Detta färska gräs lägger sig tätare. Så braiga bågar M böjde till av armeringsjärn också! Tji fick jordgubbstokiga fåglarna!

Sommarmat har ätits.

Vi har pysslat tillsammans ute på bron. Jag ska visa er vad.

En kväll tjavade vi till mina Svärföräldrar och fick gomiddag och också träffa fingästerna från grannlandet, ni vet. Norge-Morfar och fina A som ju bor med den vidunderliga utsikten ni är drygt 70 000 som tittat på. HÄR ser ni den igen..

Mormor och Morfar kom förbi, med bushumör och vad längesedan vi sååågs-kramar. <3

Samma kväll kom också Svärfamiljen över på lite fika och häng. Jag visade först Astrid runt i trädgården och rysnjöt av att ha denna människa nära mig igen. Som jag sagt förut. Hon är som en FarmorMormor för mig. Kusingänget lekte järnet efter att ha varit ifrån varandra under ett för dom långt tag. Så fin kväll.

Det har lekts i lekstugan.

Och mitt i renoveringsstök har det drällt ungar in och ut genom hemmet. Så vansinnigt mysigt med barnaspring!! Här lyckades jag fånga dom, i en tv-spels-vila-stund.

Det har slumrats i sommarens bästa köp; hänggungan. Min bäbis som somnat av ännu en ammestund… bäbisen

…som ”fyllde” 1 år och 9 månader denna vecka…. och visst kanske inte är någon bäbis längre… Det är helt ljuvligt att få följa ännu en Minimänniska, nära nära.

En dag var jag här uppe. På balkongen alltså. Putsade några fönster jag ännu inte hunnit putsa… och från baksidan lagårn hördes ljudet av röjsåg från den skäggige som röjde sly för fullt.

Strösslade tack för hjälpen. Blommor, timjan, bubblor och produkter från favoriterna Rituals. Mysiga gåvor att ge bort. Som sagt, hade vi inte kunnat resa iväg utan alla gårdsvakter som rott våran gård dygnet runt när vi varit borta.

Brandispappan har haft jour, dygnet runt i en vecka. Allt i sin ordning, mao.

Vi har därmed passat på att lägga så många timmar på hemmafix som möjligt, i hans fall bygge inne i tvättstugan. Lyckan för toddlern är, när han får följa med in i snickeriet ibland. Se när pappan sågar och grejar. Mamman hack i häl, givetvis.

Lille toddlern har också följt med morsan på springturer. Jag älskar verkligen vår springvagn, har jag sagt det?

Jag har njutit av trädgården så himla mycket. Denna ros, Leonardo Da Vinci, blommar så fint nu.

Helgen innehöll lite av varje, två utav barnen har hunnit genom sjukstuga. Någon har njutit ”fritt” spring.

Den första lilla, lilla, lilla luktärtsbuketten har plockats.

Vi njuter av den här sommaren så. En dag i sänder.

Nu väntar en vecka med en hop påhitt av olika slag. Jag sitter faktiskt här med lite pirr i magen…

Önskar er alla en sista julivecka med så mycket gott det bara är möjligt! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4