Det där var den sista juliveckan, det…

Vi fyllde den med;

En så sanslöst rolig måndag!! Jamen titta bara!

Vi hade här halvt kidnappat ena syrran, Stockholmsbönan, som fyllt jämt förstår ni. Dragit iväg för att ge henne, familjens danspingla, en eftermiddag med såhåå proffsige dansläraren Christina. Vi hade SÅ KUUUL!! Lärde oss en koreografi till Michael Jacksons ’Beat it’. Förskräckligt roligt. Se så fräsiga vi var!

Det här var alltså årets sommarvecka då hela taikonsfamiljen var samlad här i norr. Vi passade förstås på att fira med storkalas också, för födelsedagssyrran som fyllde tidigare i våras. Första rediga buketten från blomsterbäddarna plockades också, lagom till kalaset.

Vi hängde allihopa i barndomsbyn, hemma hos mamma och pappa. Kära nån, så maffig trädgård älskade föräldrarna har nu. Titta dahliorna!

God mat, tårta, skålande och hipp hurra. Jaa må hon leeva och så litet syskontal på toppen. Lillhunden undrade vad vi pysslade med. Mamma hade gjort en helt otrolig marängtårta till efterrätt, med vaniljkräm ovan. Slurp!

Här hade jag så hurtigt tagit med mig alla fyra barnen ut på tur. En längre sådan. M hemma och snickrade för fullt. Här var vi halvvägs och festisen smakade gott. Sen blev det mest pannkaka av fortsättningen. Ena lillungen ramlade och slog sig blodig och hade såå ont. Någon blev kissnödig på halv-omöjlig plats. Någon vart tvärhungrig och tänkte nog inte cykla en meter till. Jag kånkade cykel på taket av vagnen med fullt lass. Han som skulle somna? Somnade absoluut inte. Och nånstans där, en lite småtrött mamma som skulle hålla humöret uppe för alla. Låt säga att vi var väldans nöjda när vi kom hem igen.

”Nöjda” som i ”okej nu går mamma (SJÄLV) och pustar lite nere vid hallonen, nedanför hästarna”.. plockade någon liter och kokade sedan hallonsylt med äkta vanilj i.

Ännu en julikväll med taikonshäng!

Denna gång med början nere vid älven.. hemma i barndomsbyn..

Vi diggade till fräsiga ”Nylands Järn”-gänget som spelar och sjunger från ”Rockbåten” som åker från hamn till hamn här i kring. Så väldigt roligt påhitt!

Någon väldigt liten människa var i centrum.

Jag plockade blommor och snurrade buketter en efter en. Bland det bästa jag vet. Och så skördade vi första lilla broccolin, helt sagolikt god!!

Sen tog det tvärnit i dom tänkta planerna. Sjusktugan vi trodde var över, ”överraskade” med fortsättning hos ännu en familjemedlem. Bara att hålla oss på vår kant, mao. Jag passade på att grundligt städa ur barnrummen. Putsa fönster, damma i alla vrår och sådär.

Teamade med tvättmaskinen sådär frenetiskt. Och var kanske lite trött.. men mitt där jag stod och tog ner den nu torra tvätten från strecket, sköljdes tacksamhetskänslan över mig; ”tänk att jag får bära in ännu en korg med tvätt, som tyder på att jag har en hel skara med småbarn att ta hand om”. Bästa som finns!

Medan Syrran och Bertilen satt nere i köket och pärlade…

…så tjuvlekte Olof lite i syrrans rum. Att göra ett ”småbrorserum” av det stora ogjorda rummet vi har där på övervåningen, är högt upp på min projekt-önskelista framöver..

Snickarpappan har verkligen jobbat på senaste veckorna. Nu byggs dom sista möblerna. Här hamnar handfatet. En sittbänk är på väg att bli färdig nu också. Ett par överskåp bara.. sen tusan, river vi av pappen!

Medan pappan snickrat, har mamman pysslat om ungar och tagit hand om ”markservicen”. Och jag kolavippar av det här.. en sån drömsyn för mig. Barn och djur huller om buller på vår plats på jorden.

Chippen bar tre av fyra barn på tur. Det fjärde barnet låg inne och huttrade i febertopp. Det minsta barnet i skaran? Piggelin och så morsk som han är, tog han sin livets premiärtur på hästryggen.

Lördag. Äntligen kry barnaskara. Ösregn och monopol inne i salskammaren.

Och ”Gun-post” i postlådan, till barnen. Lördagsgodis till alla fyra. Det är en sån lyx att ha en Gun i vårat liv.

Det blev söndag och en tur till Lillsjön var precis vad vi alla i familjen behövde.

Det blev en fin vecka, mitt i allt… för ja, veckan blev inte alls som den först var tänkt, knappt ett endaste dugg. På grund av Sjukstuga blev det mindre Storfamiljehäng än tänkt, otroooligt efterlängtat vännerhäng uteblev.. och det ostadiga vädret fortsatte och höskörden som också var inplanerad, fick fortsätta att skjutas på framtiden..

Nåväl.

I veckan väntas det en hop regndagar. Vi vaknade i morse till ösregn och åskmuller. Himla mysigt faktiskt! Vi har massor vi behöver greja med här hemma. Eftersom vi förra veckan blev hemmavid och bara vi familjen mer än tänkt, har Snickarpappan formligen bott inne i Tvättstugebadrummet och det var just precis vad det rummet behövde. I månader har det nu stått stilla, igen.. sådär som det gör för oss och våra renoveringsprojekt titt som tätt. För periodvis under året räcker inte tiden till, till innerenovering, då är det så mycket ute. Men nu tusan, vad himla nära vi är att vara heelt klara nu med även dom allra sista små pusselbitarna. Längtar efter att få visa er! … dock kan det vara så att vi har en liten deadline för en annan grej vi behöver bygga, ganska pronto… så Tvättstugan kanske får pausas igen… åhåhåhå, kan ni gissa vad vi ska bygga!?

Nu hoppas vi att sjukstugan släppt sitt sista tag så vi både kan jobba på med allt möjligt och sommarlova oss med full familjestyrka denna vecka.


Tack juli, för den här gången. Och snart, snart; välkommen augusti!
Jag önskar er alla goda första augustidagar, ta hand om er allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4