Det är måndag och vi blickar lite bakåt, stannar upp, innan vi kikar på planerna för nya veckan..

Veckans Drömgårdsrapport kommer här!

Veckan som gick…

Dagarna efter Slåttanna. Sååå trötta. Såååå glada. Såååå så såå tacksamma!!

Jag och barnen maxade sommarlovet in i det längsta. Tog sovmorgon. Var till sjön och badade fastän solen inte sken. Hälsade på pappan på jobbet, som gav oss en fin rundvisning..genom både kontor och fabrik. Kul för barnen att se, var dom där kluriga ritningarna som räknas och knåpas på datorn av pappan, sedan blir till riktiga hus.

Sista sommarlovsdagen. Med utflykt, pannkakor med nykokt hallonsylt… och en sak till. En dröm som blev sann. Men mer om det senare. (Åhåhåh, så glaad!!)

Plötsligt var hela långa sommarlovet slut och skolan började. Skrållan önskade sockerärter med sig till fruktstunden. Mamman vinkade skolbarnen hejdå med både lycka och vemod i bröstet.

Hemmalivet i sitt esse sedan. Lek och vinbärsplock i ett.

Stunderna i köksträdgården.

Torsdagkväll och nyskurat köksgolv. Hujedamig en sån flärd!

Att få vakna till fredag. Dagen vi båda är hemmavid dagen lång och teamar för fullt. Här kom jag hem efter en tidig löptur följt av blomsterplock ute i köksträdgården, bindande av bukett som beställts och sen in för frukost, kaffe och mys med gänget där inne.

Fredagsförmiddag, två barn på skolan, en man instängd i Tvättstugebadrummet och vi andra tog oss en tur till ”Tant G på andra sidan lillåkern”, ni vet. Hade med mig fika och blommor. Och två busiga småbrollor som kutade liv i hemmet med ens. Alltsammans känns så gott i hjärtat.

Helgen fylld med bara massa gott sedan. Som ljuvligt fredagsmys medan liten toddler sov. Skogstjavande, blåbärsplock och massa livet högt och lågt-surr. Med bästa Fru B, förstås.

Lördag… och M listade för fullt. Impregnerade listerna som kommer vara närmast duschen. Impregnerade i linolja, alltså. Ser ni skillnad på vilken bit som är fullkomligt mättad med vad som kommer göra att träet stöter ifrån sig eventuellt vatten och vilken bit som inte är ”linoljefriterad”?

Jag hade tänkt önska mig barnvakt för långtur tillsammans med M och hästpojkarna, när jag fyller år om typ en månad. Men, jag fick presenten redan nu. Förskräckligt vilken god tur vi hade, på alla sätt. Tack Farmor för barnvakten <3

Lagade på feeling ihop en fiskgryta till middag sedan. Ska verkligen försöka skriva ner den, pronto, då den blev så god. Ni får receptet förstås, om jag kommer så långt..

Söndagen blev en lugn variant.

Regnet fullkomligt hällde ner. Fotbollsavslutningen som skulle få många timmar av vår dag, blev framflyttad. Vi fyllde dagen med noll gräns mellan långfrukost och massor av pyssel kring köksbord och pysselbänk. Kojbygge, tvättstugefix.. den ena snickrade i ena tvättstugan, medan någon annan brottades med tvätt i den andra.

Regnet lättade en aning och jag pep ut till mitt happyplace… skördade för middag och kände mig rik.

En redig husmans till söndagmiddag.

Pärer från landet, salladsingredienserna likaså. Kantarellerna från ridturen dagen innan. ”Bara kon som fattas”, sa den skäggige när jag bjöd till bords och stoltserade nöjt med allt vi nu kan äta som vi själva odlar/skogsplockar. Men det fattades lite lingonsylt.. eller rödvinbärsgelé… matkällaren ekar tomt på det nu och köpes går förstås inte för sig. Säger jag, högst målinriktat. Det känns bara så gott, att rå oss själva om i alla fall en del av det vi äter. En stor del av snurret, för att Drömgårdslivet ska snurra på, ju.

Och nu är det sista måndagen i augusti. Vi har fyllt dagen med hemmahäng och skola för att strax efter lunch vara fulltaligt gäng här hemma. Förutom pappsen då. Det har pysslats och pärlats, fyrklövern bakade på egen hand (förutom utlyftandet ur ugnen) chokladmuffins till måndagsmellis, vilket lyx va! Jag har njutit av att vara den som får sitta bredvid min femåring och leta pärlor till hans armband som han ska ge sin bästis. Få vara den som möter upp och lyssnar på hur skolbarnen har haft det under dagen. Gosa lugnan ro med den minsta lilla människan i familjen, som rätar ut fler och fler ord, dag för dag. Det stora i det lilla, jag vet. Och jag älskar det. Mer än något annat.

Ser fram emot den här veckan.. höstens första hela vardagsvecka!

Önskeplaner för vecka 35

-Omfamna sista dagarna i augusti och möta september med öppen famn.. det är så mycket gott nu, älskar hur det blommar och hur vi skördar allt möjligt, för fullt.

-HemmaMamma av hela hjärtat. Och tvärjobba lite utimellan, ni vet! Jag har jobb att filma, bilder att redigera, texter att skriva. Tacksam för hela alltet.

-Koka rödvinbärsgelé!

-Fylla på frysen med något gott!

-Susa iväg med barnen för firande av älskad liten vän!

-Äppelträden behöver tas om hand, drömmen vore att hinna börja musta och /eller koka mos.

-Lista färdigt Tvättstugebadrummet (rummet är klart sedan!? om jag nu inte hade kommit på att den skäggige ”måste” snickra två skåp till också, möblerna han gjort hittills har blivit för fina för att inte fortsätta på samma spår. Duktiga M <3 )

-Ha en allra första septemberhelg!

Önskar er alla ett gott augustiavslut och en härlig början på en utav mina absoluta favoritmånader på året! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi imorn igen… då ska jag berätta något så himla, himla roligt!




Emmeli

G-VMBJT57ZE4