Det är måndag och dags för veckans lilla rapport här ifrån gården!

Veckan som gick, fylldes med;

Måndag och redigt grötlass. Vi dividerade lite inne på instagram tillsammans, huruvida vi önskar ha gröten. Jag föredrar den kall. Under tiden gröten kokas, rörs ett ägg i. Bra ju! Och gott! Hallonsylt är gott på. Men en favvis är också skivad banan, kanel och mandlar. För att inte tala om äppelmos!

Lugnt och skönt hemmaliv i syn. Här sitter småbrollorna på trappen och har fruktstund tillsammans. Vilka band dom bygger, för livet!

Småbrollorna och jag tog tag i det här rummet; Stora stökrummet. Som ju är tänkt ska bli ett stort syskonrum. Till en början ett stort, men som så småningom om/när barnen önskar varsitt rum, kan delas på till två mindre. Rummet är stort. Och vi har toaaaalt belamrat skräp och skräp, färglagret, en trave gips, kartonger till fördärvat samt cirka tjugo andrahandsfyndade lampor som vi inte har plats för ens hälften…

Vi kom ändå en ganska god bit på väg. Var iväg på insamlingen med plast och kartong och drog ner med brännbart till vår egen brännhög.

Återfann ett tidningsurklipp från 1886 och blev så hejdlöst inspirerad. Tapeten har en gång suttit i det rum som nu är Stora Sovrummet , något annat rum mer än det, har ju aldrig varit bebott på övervåningen, innan vi byggde oss en varmbonad våning. Denna lilla tapetbit har alltså suttit i det rummet tidigare, men jag tänker att färgerna i den där tapetsnutten får bli inspiration till detta blivande barnrum nu..

Hästarna fick sitt ompysslande..

.. lilla B är otroligt intresserad av alla djuren och det är så himla kul. Full koll på precis alla sysslor som behöver göras.

Springa mig svettig. Bäras av Kolabönan på bergstur. Friskvård av två älskvärda slag som jag är ofantligt tacksam över att kunna ge mig själv.

Det handlades och lagades mat, i massor. En dag serverade jag något så barnsligt gott som potatismos på våra hempärer, norrländsk grillkorv och önskade tillbehör. Som sagt. Barnsligt gott och lika uppskattat.

StoraLillebror hade bästis över för lek, pannkakslunch och pyssel. En höjdare, hela alltet!

Så blev det fredag, vi hämtade hem skolsyskonen och drog raka spåret till bibblan, för att ladda upp. Inför Läslovet!

Helgen har fyllts med ditt och datt.

Största barnen har vi knappt sett till då dom hängt i granngårn med kära vänner, så himla lyxigt! Vi andra har hästat och donat med vinterns varmbonade hem till hönsen, äntligen är det på g. Dom har det gott nu också, men vi längtar efter att ge dom ett större hem.

Veckan avslutades stort. B har längtat efter att få följa med på bergstur.. sådär när mamman eller pappan rider samtidigt. Under lördagens ponnytur kändes det lilla ekipaget så redo för något dylikt.. så under söndagen riggade vi för oss. Farmor ryckte in, tog hand om sovande Lillminsting och två mys- och pysselstugna storasyskon. Vi andra drog iväg. Denna syn gör mig helt knäsvag.

Ridtur med pappa, uppför berget.

.. och med mamma, utför. Kära hjärtanes. Livetmagi, om ni frågar oss alltså.

Och tänk.. nu är Höstlovet här på riktigt. Önskeplanerna? ; lova oss! …vi ska ta en dag i sänder, fylla dagarna med så mycket gott vi kan.

Önskar er alla en skön höstvecka, gott slut på oktober och en god start på november. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan!

….

Emmeli

G-VMBJT57ZE4