För det där var Årets Påskvecka, det!

Hoppas att ni haft det gott <3

För oss; sista dagarna av mars, första dagarna hemma efter ett för oss väldigt stort storstads- och tv-äventyr vi laddat i många, många veckor inför… och som vi landade gott här hemma, kära nån så ni strösslat oss med kärlek!! ..vi har försökt smälta alltsammans, tankat sömn.. delar av flocken blev febriga och hostiga och krya igen. Vi donade för påsk. Och landade i påskhelg.

En hoper glimtar kommer här!

Måndag! Och tröttheten var något utöver det vanliga. Vi tog det varligt. Två utav barnen hade blivit sjuka. Bron påskades till med små enkla medel. Våffeldag det var, så kikärtsvåfflor det till middag blev. (Recept HÄR!) Följt av en tidig, tidig kväll.

Snön tinade för fullt. I äppelträdet dinglade små snorkråkor, alltsammans med vaktkatt intill sig. Päronhjärtanen hurrade över småungar som nu var feberfria igen… ”bara” en hemsk hosta kvar. (Undertecknad avskyr när barnen har feber.. jag veeeet att ”feber i sig är inte farligt” och bla bla bla.. ).

Det började dra ihop sig för påskhelg. Frysen fylldes med ”Mammabröd” (recept HÄR) och annat.

Skärtorsdag i syn! Vi påskade för Morfars och Farfars och i några utav granngårdarna.

Strösslade påskliljor och nybakt bröd i kring oss. Struntade i Blåkulla för att checka in för påskhelg hemmavid, för hela slanten!

Efter långfredagsgudstjänsten i kyrkan, bjöd vi med oss Farfars och Morfars hem för kyrk-kaffe.

Påsk-kakan mumsades… och andaktsfullt skar vi upp det nygräddade surdegsbrödet som jag hade jobbat på med senaste dygnen.. och himmel, vad gott det var!! Lyckan över att ha börjat få in lite snits på surdegsbaket, stooor, så stor!

Så stor att långfredagsmiddagen blev detta, vilket var målbilen med påskens surdegsbak; att kunna göra räkmackor på eget surdegsbröd. Oj, oj, oj så gott! Längtar redan till att surdegsbaka igen..

Påskaftonsmorgon!

Med ett nyfallet lager snö ute på gården och stojjig frulle inne. Ni ser vem som höll låda och smittade hela familjen med skratt, i vanlig ordning..

Sallekatten och jag hjälpte sedan Påskharen att sprida ut småägg och ledtrådar över hela gården, medan pappan hade fullt sjå att samla ungskocken inne, uuuutan att möjligt titta ut genom något fönster och se en morsa som jobbade åt påskharen…

”Vad i heela friden!?”, kacklade gänget…

Lillgänget i full färd med att leta ägg tillsammans!

”Vad gör dom!?”, undrade nog hästarna där ungarna kutade fram. Det blev en lång och hejjig äggjakt.

Till sist hade småttingarna funnit sina påskägg och på toppen av allt, fann gänget detta… ett stort paket, proppfyllt med smarriga chips! Wow!

… Lill-Olof hade minsann vunnit det på bästa lill-coop nere på byn, under skärtorsdagen.. lovat att inget säga, vilket han hållit så bra… så nu fick det bli hela gängets påsk-skatt.

Efter utelek och långprom, knatade vi lillvägen hem till barnens Farmor och Farfar. En fantastisk påskmiddag vi bjöds och somnade sedan som små björnar till kvällen.

Hejdlöst bortskämda blev vi ännu en dag, Påskdagsmiddag hemma hos mina föräldrar. Helt sagolikt gott!

Annandag påsk i syn! Ännu en dag med kallt och blött väder. Men djuren behöver ändå sitt foder. Och fyrhjuling luftas. Det där ordnade Lilla B. Och pappsen!

Tack livet för en så fin avslutning av mars och god påskhelg. Evigt tacksam för hela alltet. Nu väntar påsklov för oss här i norr… och hela APRIL-månaden väntar! Fantastiskt!

Önskeplaner för V.14, Påsklovsveckan!

-Mysa med barnen! Vi ska vila, pyssla, vårvinternjuta och ta dagarna som dom kommer och förstås möta upp älskade vänner för lek, päron-surr och så vidare. Längtar!

-Baka, feja och greja! .. vi börjar med en första lovmorgon med nybakt ”Mammabröd” till frukost. Brödet är så otroligt enkelt att baka. Jag blir lycklig i själen av att baka det. Barnen ÄLSKAR att äta det. Det innehåller bara exakt det vi har petat i degen och inga smygdolda tillsatser. Det är billigt. Osv, osv. Har du inte provat det, gör det!

-Motionera! .. här tankar jag superkrafter förstår ni. Förra veckan var jag dock föör trött, inifrån och ut, för att träna den mängd jag vanligtvis brukar.. jag lyssnade på kroppen och känner att det gjort gott.

-Spendera tid i odlingsrummet! .. det petas ner frön pö om pö. Kanske hinner vi också se om dahliaknölarna överlevt vintern ..och i sånt fall får börja komma ner i jord.

-Försöka komma fram till en plan för köket… det kan vara så att vi absolut inte har någon klar sådan just nu, väldans spännande… vi skulle ju bara riva fram orginaltaket och måla lite färg på väggarna, sa vi…

-Möta den första aprilhelgen!

….

Önskar er alla en god god första aprilvecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan, så hörs vi under veckan.. här och inne på instagram!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4