Påsklovet i hjärteasken… varsamt ombäddade, små stora minnen…

-och jag veet; det är tisdag redan och ni får veckans Drömgårdsrapport en dag senare än vanligt, men ni kommer att förstå varför…

Veckan som gick, fylldes med;

Vi hakade på påsklovet!

April kom med sommartid och ljus. Här var jag svin-nöjd över att ha lagat overallens dragkedja på Pettson-vis (eller min-pappa-vis, menar jag egentligen), med något jag hade hemma, en gardinmojäng, perfekt. Efter att ha förevigat mitt eget fånflin, gick jag mot barnen som redan var i full färd med att spela bandy tillsammans. Jublet när morsan också hakade på.. (och undertecknad jublade inombords över att kunna vara med)..

Barnen hämtade in ägg, morgon efter morgon. Helt underbart!! En lillungen har pyntat äggkartongerna också som ni ser, med sin alldeles egna design..

Det blev onsdag och vi hade heldag med vännerna här hemma. Det blåste ishavsvindar så förmiddagen tillbringades inne.

Medan barnen nöjda åt korv och makaroner till lunch den dagen, så mumsade morsorna något annat. En himlagod quinoasallad, med allt möjligt gott i. Säg till om ni vill veta exakt vad, så kan jag tänka efter och berätta.. En röra med soltorkade tomater och Mammabröd med tranbär i, till hela alltet.

Eftermiddagen var en lång solig historia. Ishavsvindarna nådde oss icke vid söderväggen av gårdshuset. Fika, lek, kaffesörplande, livet-surr och tusen idéer om hur vi ska göra med fortsättningen av köket .. ”inget förhastat, inget förhastat… ”. Göra i ordning taket riktigt, blev kontentan. Väntar vi med det, kommer vi förmodligen aldrig att orka ta tag i den där limfärgen (som alltså inte går att målas över)… så nu gör vi det, allra först. Eller vi och vi… jag lejde direkt en älskad Byggmästare för det klibbiga uppdraget.

Så blev det torsdag och vi hade massor att göra, hela gänget var så ivriga och motiverade. Vi hade inte tagit hand om stöket kvällen innan, utan istället satt oss på rad i fotbad och sedan gått och lagt oss i tid …och vaknade nu med ny energi. Hjälptes åt med ditt och datt. Väcka surdegen, stuva bort disken, städa..

Nu var hemmet lagom i ordning och vi tjavade ner på byn. Bibblan och glass, stod på agendan!

Mitt i dagen checkade pappan ut från kontoret och vi tog Tillsammans-påsklov för hela slanten. Medan Lillen sov och större barnen hade sin ”veckans skärmtid” (läs våra skärmregler HÄR, orden är några år gamla men stämmer ännu) , hade vi dejt ute på bron. Bästa!

Sveakatten jäste och jäste.

Fredagmorgon! Alla hemma. Nygräddat surdegsbröd och kokta hemägg. Vi ringde över farfars på frulle också, medan snön fick yra bäst den ville där ute. Rikedom, hela alltet!

Till fredagsmyset tog vi med oss ett surdegsbröd under armen och drog iväg på andra sidan byn. En på alla sätt så god kväll, hos Familjen B, inledde helgen.

(Vill du se mer av Drömtorpet i Stensland, kan du kika HÄR).

Det blev lördag ..

-och inne i Farfars garage var kreativiteten på topp. Kusiner och fågelholksmakeri i en salig blandning. Farmor gräddade våfflor till kusinligan uppe i köket på toppen av allt. Och jag har svårt att komma på ett trevligare sätt att spendera en hejdlöst blötslaskig aprilslördag på.

Söndag i syn! .. och hej hej från livet ännu en gång!

Söndagen kunde ni läsa om HÄR. Glimtar ser du ovan. Tack livet, för ett fantastiskt påsklov!

Och så blev det måndag..

..och sannerligen inte vilken måndag som helst. Våren kom! ….. och Sveakatten började under förmiddagen att vara så hiimla jamig och släppte oss inte en minut sedan vi kommit in från morgonens djurrunda, hon ville bli klappad konstant.. jag tvärgissade att hon nog börjat få värkar och mycket riktigt, när vi kommit hem efter skolhämtningen var där en så nyfödd liten misseonge.. sen ploppade det liksom ut en efter en i rasande fart.. jag bakade bröd nere i köket och för varje plåt som skjutsades in i ugnen, så kutade vi upp… ”EN TIILL!?”, lät det bakningen igenom..

Säg hej till en mycket stolt Missemor och hennes småungar. Fem små ljuvliga grå blev det. Och med ens liksom stannade tiden här hemma, sådär som det gör när en befinner sig i bäbisbubbla ni vet? 😉 Lita på att ni kommer att få se er mätta på dessa lurviga små… den här upplevelsen känns som en dröm. Barnen är upp över öronen förtjusta.. deras mor likaså, att ha egna kattungar har jag drömt om sedan alltid.

Önskeplaner för vecka 15

-Vanliga Hemmavardagsbestyr! … allt från att göra djursysslorna, baka, handla och laga mat till att ordna barnen lekdejter, se efter fodrade regnställ till alla barnen… osv. osv.

-Jobba på i odlingsrummet! .. vi har luktärter och zucchini kvar att peta ner frön för. I övrigt är det ”bara” att hålla sådderna vid liv. Och så var det det där med dahliorna… men jag är såå opepp på dahlior i år… vi får se hur vi gör med dom?

– Fastställa tid för LIVE på instagram tillsammans med den skäggige! .. jag hojtar till under veckan, det blir en vardagkväll, såsom ni önskat. Vi har cirkus ”en miljon” frågor som ni skickat in, så det blir en trevlig stund tror vi. Som sagt, vi hojtar till när vi vet exakt vilken kväll det blir!

-Fortsätta tvätta bort limfärgen från kökstaket! .. ett hejdlöst skitgöra. M är idog och tålmodig och ordnar det kväll för kväll nu, medan jag och barnen bäddar ner oss för sagoläsning och nattning.

-Njuta aprilhelg! … morgnarna är svala med ljuvlig skare att tjava på, medan det under dagarna blir en hop plusgrader och snön fullkomligt räsertöar. Hurra, våren är här!

….

Önskar er alla en fin fortsättning på veckan! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi, i vanlig ordning både här och inne på instagram.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4