God måndag på er!

Hoppas att ni haft en fin start på majmånaden?

Här kommer en liten återblick på hur vi avslutade april och började vårt maj. Veckan som gick, fylldes med;

Måndag och surdegsbakande!

Det här har verkligen blivit ”min nya grej”, jag fullkomligt ÄLSKAR att baka surdegsbröd. Tänk så många år jag tänkt.. eller egentligen är det den skäggige som pratat mest om det, att baka vårt eget surdegsbröd. Jag har tänkt att det skulle vara omständigt, lite för omständigt.. och nog äär det lite omständigt, men när man väl kommit in i det, så går det som hejsan! Jag som dessutom är hemma hela dagarna, finner inga problem alls med det hela, bara positivt.

April gick mot sitt slut för den här gången.

Det blev tisdagmorgon och surdegsbröden som jäst sedan kvällen innan, gräddades.

Nämen ni ser ju bara, ren och skär magi. Vatten, mjöl och salt. Och ur det får vi ett helt sagolikt gott bröd.

Det finaste brödet lindades in i kökshandduk och packades i stora korgen, tillsammans med lite annat smått och gott. För nu skulle vi dra iväg på Valborgsknytis…

.. och fira in våren med finaste Familjen B.

Det var en så god kväll, på alla, alla sätt.

Fru B hade gjort så mycket gott, på toppen av allt, en fira in våren-tårta som avslutade hela kalaskvällen. Wow!

Sköna maj välkommen till vår bygd igen! … och VÄRMEN som smugit sig på redan sista aprildagen, kom nu med besked! Kära nån, så himmelens skönt. Under motionsrundan stöp jag i en liten tuva vitsippor och blev pirrig i magen.

Med värmen och solen, kom vår-ivern, som skjuten ur en kanon, till oss alllla! Mina gullungar där, som verkar, av alla vårar tillsammans med sin morsas hejdlösa entusiasm för att kratta, ha blivit totalt smittade. Jag får nästan böna och be för att få låna en kratta, haha! Härlig arbetsglädje!

Första maj-dagen fylldes också med korvgrillning tillsammans med Farfars. Så mysigt!

En liten bit på väg med omskolandet av småplanten har vi kommit. Tagetes och praktvädd höll på att rymma ur sina byttor, bland andra.

Pausgöra i vårivern. Spela sött Maja- memory.

Torsdagkväll, nybadade barn och nybakt till kvällsfikat. Kvällssol ända in i Salskammaren.

Fredag och projekt ”tvätta alla vintermunderingar och bära ut dessa samt alla tjocka handskar, vinterskor osv. till klädförrådet”, checkades av helt och hållet när det sista bars ut. Härlig känsla!

Småpojkarna följde med ner till Pinglangrannen medan jag fejade vidare hemma. Såå lyxig stund för mor och småttingar.

Helgen inleddes också så lyxigt, med en skitjobbig och väldigt efterlängtad löptur. ”Slaktarbacken” hemåt, alltid flåsig och själagod.

Till kvällen vinkade jag och barnen hejdå till jourande Brandispappan och drog ut till havet, för att hälsa på Storan och gänget. Fredagsmys!

Lördagmorgon.

Efter frullen drog jag och barnen på Lillebrors fotbollsträning. Sedan vidare hem till Mormor och Morfar, där alla barnen stannade, för själv susade jag sedan vidare!

Här, på Ådalens auktionsverk, mötte jag upp Jonas och Nathalie för en blixtvisit. Vi fyndade några fina pinaler.

Sedan fortsatte vi till Kramfors för att kila in på vårt gamla gymnasium, Ådalsskolan. Hade tre mycket goda år på Naturlinjen där och mindes direkt den pirriga innan-prov-känslan jag brukade ha, när vi gick in i Aulan.. den här lördagen skulle vi förstås inte alls skriva klurigt matteprov eller så, utan bara få sitta och lyssna, i lugnan ro på Patrick Sellman och hans kunskap om beredskap på alla möjliga vis, bland annat. Otroligt intressant och det var en skön känsla att sitta där och känna att vi kommit en god bit på väg med våran egen. Det behöver ju, som sagt, inte handla om att det blir krig.. jag ÄLSKAR känslan att kunna rå oss själva, att vi kan ta hand om oss.. alldeles på egen hand, i alla fall ett litet tag. Mätta hela flockens magar i ett gäng dagar, utan att gå till affären.. dricka rent vatten, trots att det under ett gäng dagar inte kommer något ur kranen… osv. Scouten och trygghetsknarkaren i mig mår gott av att preppa och hamstra på olika sätt.

Barnen hade haft det så fint hos Morfars medan morsan varit på vift och till kvällen när vi kom hem till gården igen, så förstod vi också vad Brandispappan hade påtat med här hemma hela dagen.

En del av det ser vi här; ett litet bygge… uppe på taket. Hujedamig, jag som avskyr höjder är på riktigt LIVRÄDD när han är där uppe… men M sitter fast i sele och då känns det lite bättre. Detta påhitt tillhör Vårlistans punkt ”-Klättra upp på hustaket och med kamera försöka förstå hur rök-kanalerna ter sig… drömmen om kakelugn, ni vet. Så sprickfärdigt STOR nu!” (övriga Vårlistan läser ni HÄR).

Söndagmorgon och plötsligt kyligt igen, morgonrundan satt ändå så fint. Lägdorna intill gården är nu i det närmsta helt, helt snöfria. Så fort det gått, alltså.. snösmältningen!

Juni och jag pysslade kort och paket och slog in småpresenter. Söndagen innehöll 3-årskalas och också två fotbollsmatcher, där 10-åringen spelade…. ja, även 2-åringen var ute på planen en sväng… ”hoppsan!”…. ”vem rår om den där ungen!?”… jo, det var visst vi.

Virvelvinden O.. häng efter honom, om ni kan! 😉

Till kvällen landade vi hemma efter en väldigt innehållsrik helg med många timmar på vift. Så skönt att landa hemma, halvt kolavippa av småkatternas söthet.. långläsa… och somna tidigt… tillsammans.

En så underbar och vårfin vecka, det där var. Tack livet <3

Nu är den första hela majveckan här…

Önskeplaner för vecka 19

-Omfamna en majdag i sänder!

-HemmaMamma mig! .. ta hand om djur och barn och hem, ni vet.

-Försöka komma ihåg, att ta fram pärer ur matkällaren för att göra till sättpärer!

-Träffa min älskade Bästis-Idan! <3

-Baka matbröd förstås! … längtar också massor efter ett redigt bullbak, men det får nog vänta.

-Njuta långhelg! … med vännerhäng och dop, bland annat.

Önskar er alla en god, god start på den här majveckan! Ta hand om er, allt vad ni kan. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4