Hej på er!
Neejdå, prick inget har hänt.. veckans Drömgårdsrapport är fördröjd enbart för att undertecknad insuper dagarna till maxmaxmax just nu och tiden vid datorn har varit mer än knapp.. men se nu fick jag en god liten stund här, så håll tillgodo för ett gäng glimtar från senaste veckans liv här på gården!

Veckan där maj blev juni…fylldes med;

Hemmaliv! Varma, varma majdagar.. både rent vädermässigt men framförallt så syftar jag på känslan i hjärtat.

27 maj och årets första tur till lillsjön. Vi alla badade!

Iskaffe och glasspaus, en efter en. Det. Var. Så. Varmt!! Syrenen slog ut i full blom..

Äppelträdet var som ett sagoträd. Lillminsting slumrade där under och det såg så förskräckligt skönt ut!

Nöjd morsa som just varit ute och sprungit med springvagnen med världsgulligt sällis som sa ”heejja, mamma, heejja, mamma!”.

Och den HÄR kvällen då, en sådan majkväll!.. ”försommarkväll på byaskolan” där alla skolans barn och föräldrar samlades för att grilla hamburgare, leka, fika, umgås. Där var förstås vi i föräldraföreningen mycket inblandade, så vi återvände hem i kvällssolen som två stinkande hamburgemoln och med en del ”eftergöra” som ni ser i röriga bagaget, men framförallt med den största tacksamheten, över att våra barn får gå på en så fin skola, att kvällen blev så, så sååå lyckad.. (fantastiskt fint jobbat, alla, alla inblandade!)

Just hemkomna efter en tur ner till Pinglangrannen. Älskar vår lilla Bullerby så himla mycket.

Dillpionen slog ut och påminde mig om min Farmor Gertrud… pionen har nämligen följt med från mina farföräldrars trädgård, hem till mina föräldrars trädgård och sedan vidare till vår. Häftigt va!

Jobbade på som bara den ute i trädgården och vid odlingen. Hann massor. Har massor kvar.

En utav sommarblommorna jag ser allra mest fram emot i år? .. den här; en bronsig tobaksblomma, hoppas, hoppas den ska blomma och dofta gott.

Maj, maj, maj. Vilken försommar du bjöd!

Den allra sista majkvällen, med gulligt och lurigt spontanbesök.

Första junidagen! Jag gjorde mig fin i min loppade outfit som jag fyndat för 60 kr (stickade blusen) + 30 kr (superfina linneshorts). Iväg vi drog på en hejdlöst ösig växtloppis, mötte upp vännerna och senare en småsotig brandman som varit på övning under en hop timmar. Hem sedan för att nästan kläckas i värmeböljan..

Den allra, allra första juninatten… finns det ens något vackrare? Än juninätter? Vi är absolut hopplösa denna tid och nattugglar enormt.. men sova, kan vi göra till hösten igen, typ så.

Söndagen var en hejjig fotbollsdag från morgon till senare eftermiddag. Efter totalt sex matcher + ett redigt kioskpass, var det så otrooligt skönt att åka raka spåret med vännerna till lillskön och hänga där resten av kvällen.. så himla fin vecka, där maj blev juni och vi alla i sinnet har tagit lite smygsommarlov….

… det är bara få dagar kvar nu av terminen, sådan slutspurtskänsla. Längtar efter Sommarlov med lilla gänget så, så mycket! Ofantligt tacksam över att vi har ännu ett tillsammans-lov framför oss.

I veckan donar vi med det här;

Önskeplaner för vecka 23

-Njuta junidagar! .. går det att se sig mätt på vackra naturen nu!? Tror ej det.

-Födelsedagsfixa! … en glimt ser ni HÄR.

Så och plantera ut KLART... det är ett dröm-mål, inte ett realistiskt mål.. 

-Fira en älskad 6-åring!! .. älskade lilla B, som fyller skolstor. 

-Susa iväg på tumistur med mannen! 

Hoppas att ni alla får en fortsatt fin junivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi… när vi hörs! 😉

Emmeli

G-VMBJT57ZE4