Det är en så fantastisk tid nu, tycker jag.

En tid där livet fullkomligt susar fram.. senaste veckan, inget undantag. Här kommer några glimtar från veckan som gick;

Måndagen, där jag nämnde att jag vaknade med smärre stresspåslag när jag tänkte på hela veckan i ett svep. Så jag lät helt enkelt bli det. Tog en stund i sänder, istället. Bland djur och barn. Här och nu:ade, samtidigt som jag betade av det som var tvunget att göras. I övrigt, jobbade jag hårt på att plocka bort hittepå-måsten.

En cykeltur jag sparar djupt i min hjärteask.

Junivackert.

Vi spelade nummerkubb, som Storalillebror fick i 6-årspresent. Otroligt roligt!

Drog en tur till stan, tillsammans med alla barnen. Ringde M efteråt och ville ha någon slags ösig hejjaklack. Äsch, det gick hur bra som helst, smålantisarna skötte sig ypperligt. Vi firade foderinhandlande och andra ärenden, med god glass ute på stan. Så festligt så det förslog!

Frökenpresenter ordnades, utkast skickades in, kålplantor hamnade på plats.. allt i salig älskad röra.

Och plötsligt, lade sig lugnet för ett slag efter en intensiv veckostart. Skolavslutningens vackersång ringde i öronen, barnen var sommarlovsnippriga.. vi landade vid lillsjön med vännerna. Firade in Sommarlovet 2024. Kära nån, så underbart!!

Sommarlovets allra första dag. Det pysslades och påtades för fullt. Det gick inte att ta miste på njutandet från dessa fyra småmänniskor. Frihetskänslan… det älskar vi ju!

Fredagen innehöll ett sådant angenämt hedersuppdrag också; att pyssla om lillvännen M, barnens lilla tremänning som de alla är så ofantligt förtjusta i. Låt säga att jag mestadels var så väldigt överflödig som barnvakt.

Lördagmorgon. Pustandes ute på bron, efter morgonrundan. Fin stund. Här laddade husmor upp inför dagen.

Strax efter 08 ramlade sedan små älskade vänner in genom dörren. Barnen serverades nybakt mammabröd till frulle och samtidigt gjorde fikapackning i ordning. Den som världssnälla Farmor tog med sig ner på byn, samtidigt som hon skjutsade Lillebror B på fotbollsträning..

Åt ett annat fotbollshåll åkte Storebror S och vännen, .. full logistik för att lösa dagens alla planer. Men så vart drog fikapackningen? Och vadå alla planer mer än ett fotbollspussel?

Jo, det här. Byn bibliotek ska byta tak och vi är så lyckliga över att kunna återbruka det. Svärfar, Pappa J och Pappa M var ett dreamteam.

Vi möttes upp hemma på gården för att äta och fika. En redig quinoasallad med allt gott jag kunde komma på, serverades till ännu mera mammabröd, stekt Norrloumi, en röra med fetaostkräm och en hel drös med köttiga korvar .. bland annat den HÄR, som var så otroooligt god!!

Jag bakade Mormors-doftande sockerkakor. Den lilla blev så gullig!

Svärmor var min högra hand hela dagen, så det var inte det minsta roddigt att ta hand om sju snälla barn.. hann till och med klippa gräs och trimma gården, vilken bonus!

Nu firades det …

För nu var dagens dagsverke gjort. Så, så, såå tacksamma för allas bidrag under dagen. Allt ifrån fotbollsskjutsar till tegelpannebärande. Drömmen om ett rött tegeltak på boningshuset, är nu större än någonsin för oss!

Söndagen var en regnig sådan,

..till en början. Jag tog in lillponnyn i lagårdsstallet, gav honom sin extramat och lät lillvännen torka till.. medan jag själv blev dyblöt ute i köksträdgården. Men nu bara skulle finalen av utplanteringen göras. Sooom jag har planterat här inne senaste veckorna. Bit för bit. Hundratals småplant.

Mitt i allt drog jag iväg med lilla B på fotbollsmatch i grannbyn, väl hemma var vi sedan bjudna på kalas. Därefter, fanns det ändå någon slags energi kvar… solen sken plötsligt och alla var väldigt peppade på att vi faktiskt skulle kunna bli helt klara med all sådd och all utplantering i Köksträdgården (inte växthuset, ”bara” köksträdgården och övriga trädgården)..

Tillsammans, så gjorde vi det. Fy farao, så skönt!!

Att sedan få krypa till sängs och känna att det var en Sommarlovsmåndag som väntade… var makalöst härligt.

Och tänk, va.. att midsommarveckan är här!

Önskeplaner för Midsommarveckan, vecka 25

-Ta en sommarlovsdag i sänder!

-Mysa med sommarlovsbarnen! .. bästa som finns. Storebror skjutsar vi under några dagar, till och från årets fotbollsskola. I övrigt blir det mycket lugnan ro-hemmahäng för barnen denna vecka. När de leker, med varandra och småvänner, har mamman planer på att feja en hel del…..

-Sommarstäda juu! .. fortsätter med det jag påbörjade förra veckan alltså. Tar det bit för bit, rum för rum. Det tar sin tid. Har absolut inte som mål att hinna hela hemmet denna vecka. Men nedervåningen vore härligt att få ordning på.. ja, så pass ordning det nu går i vår renoveringsröra.

-Ideella uppdrag! .. föreningsmöte och annat.

-Plantera ut tomaterna och gurkorna till växthuset! .. samt städa upp efter allt. Efter detta är gjort, är det bara att hålla allt vid liv, tills skördetider… åh.. <3

-Kalasfixa! … vår livets älsklingstjej ska fylla år.

-Plocka ner andra halvan av bibblan-taket …hej och hå!

-Fira Midsommar, helgen lång!

Det känns redan nu som en himla fin midsommarvecka! Önskar er och oss en fortsatt god sådan. Ta hand om er, allt vad ni bara kan, så hörs vi under veckan!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4