För det där var veckan där september blev oktober…

Den allra sista septemberdagen var av den allra vackraste sort. Frostig och dimmig till morgonen..

.. och helt ljuvligt solig och behaglig i temperatur under dagen. Vi grejade ute i timmar. Helt underbart! Vilken otrolig septembermånad det där var.

Så var det plötsligt oktober!

Första oktoberdagen till ära, provades ett nytt bröd. Långpannebröd är en hit, ju! Slurp sa det, så var det slut…

Så till det efterlängtade onsdagshänget med Frugan och barnen, bakades det nytt. Mammabröd denna gång.

Fortsatt makalöst höstväder, vi kilade in och hämtade fika och drog ut och njöt utav det. Ungarna lekte, ponnyn betade fritt på gården i vanlig ordning och morsorna surrade käkarna av sig. Typiskt bra onsdag!

Det blev torsdag. Ännu en älskad vardag. Tredje badväskan och lilla fikapackningen packades. Småungar skjutsades och hämtades från skola. Cykelturen med lillminsting cyklades. Springturen sprangs. Morotskakor bakades..

… och ett gäng fönster putsades. Det tar sina veckor innan jag är runt med alla. Tar några, pö om pö. Snart, snart i mål med höstputsningen… och det bliir ju så vackert!

Så blev det mammans födelsedag! Väcktes av det gulligaste gänget till morgonen, kan ej önska mer. <3

34 år. Är i en ålder och på en plats i livet jag känner att jag stortrivs med.

Jag fick fylla min födelsedag med sånt jag tycker så mycket om och mår så gott utav. Påtande hemma i lugn och ro. Lillminsting hjälpte mig att samla på oss ännu fler frön inför nästa odlingssäsong. Vi höstfixade i köksträdgården. Och när den skäggige kom hem, drog jag ut på tur med Fjödur.

Till kvällen tände vi ljusen i Salskammaren, till kalasdukningen. När klockan slog 18 kom fyra älskade människor till oss. Våra, fina, fina föräldrar. Som vi är så otroligt tacksamma för.

Vi åt önskemat från undertecknad. Grytan hade jag förberett dagen innan. Sån mat älskar man ju. Denna fläskfilégryta är helt MAGISK, så lättsam och så, så god. Receptet finner du HÄR. Till efterrätt, mina favvisar där också; morotskaka som tårta, förstås.. och toscapäron med vaniljglass.

(TACK för alla grattis under dagen och helgen!! <3 )

Så blev det lördag och jag hade en massiv arbetsdag, med många timmar av fotande, filmande, redigerande, klippande, textskrivande, utkast-inskickande. Paus för mat och en löptur. Övriga gänget grejade med allt möjligt. Storebror hängde på favoritplats (med Farfar i hans garage, fixandes med någon bil… så lyxigt att PappaFarfars otroliga bilkunskap först har strösslas till sin son och nu även till sonsonen. Trevligt så det förslår har dom på kuppen där i skruvandet. Så fint hela alltet!). Lillgänget som skymtade i fönsterrutan och den skäggige, ägnade sig åt att kratta ännu ett lass med äpplen, ta upp allra, allra sista potatisen, laga det sista av hönshustaket… ja ni hör ju; produktiv dag.

Vi somnade ovaggade till kvällen allihopa!

När det blev söndag var jag så ohyggligt längtig på barnen, som jag knappt hade hunnit hänga med under lördagen, så det var fullt ös med mys och lek och spelande. Småvänner anslöt också och efter innehärj, drog vi ut.. för tillsammans hade vi ett spännande uppdrag..

… nämligen att släppa ihop småkycklingarna och deras morsa, tillsammans med övriga fjädergänget. Det gick fint. Ett tag kändes det som om alla bråkade med alla.. pickande hejvilt. Men fort var det över och lugnet lade sig. Puh.

Firade vidare söndagen, med våffellunch följt av att tjava till kyrkan och gå på Mässa. Barnen sjöng i farmorledda bya-barnkören, där pappa M spelade gitarr till i vanlig ordning. Stolt och framförallt så otroligt tacksam, för hela alltet. Att vi bor här, i vår goa lilla by och får leva livet i lagom sus, med mycket lugn.

Och tänk.. nu är en ny vecka här.

Önskeplaner för vecka 41

-Vardagsliv! Hemmaliv, skola, jobb. Fotbollsträningar och fotbollsmatcher har nu bytts ut mot hockey istället. Andra små rara aktiviteter njuts det också av under veckan, som Musikalskola, Pysselverkstad och Äventyret. Låt säga att dagarna är fyllda med liv.. och det där jag för några år sedan bara trodde skulle uppskattas just när barnen är pytte… har jag helt och hållet ändrat tro om. HemmaMammalivet, alltså. För ooh, skolbarnen behöver det lugna hemmalivet minst lika mycket nu och uppskattar hemmets lugn så mycket, bland allt sus.

-HemmaMammande! .. några timmar per vardag, med bara lillen hemma. Då betar vi av olika bestyr, med djur och annat, sen kommer storasyskonen hem och vi fortsätter dagen tillsammans. Baka bullar känns som ett ypperligt göra, när blyertsgrått och regn spås allra största delen av veckan. Schellacka det sista i hallen och börja provmåla vore också kul. Och kanske äntligen, äntligen ta tag i fotoalbums-fixet, igen? Just det, ett par utvecklingssamtal också!

-Sända er trevlig post! Bland annat på torsdag och söndag. Ja, jag säger det bara! Håll utkik då! (Här inne och på instagram).

-Ha oktoberhelg! .. där färdigställande inför något vi knappt tror är sant. Om prick en vecka börjar det overkliga hända!! Under veckan ska jag berätta precis vad.

Önskar er alla en god oktobervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4