Å gode Gud, vad skönt med fredag.

Just denna fredag är det extraextra skönt. När examinationsveckan ligger bakom en, och framför väntar en mysig helg, med M och hans fina familj. Vi flyger ner toktidigt imorn- till storstan, för att sedan styra kosan liite,lite norrut. Och det är där,i Uppis, som vi ska tillbringa helgen. Jag längtar!

Men i alla fall. Fredag och förmiddag.

Tidsoptimisten, jag, fick liiite bråttom där innan lunch. Jag sprang först på löpbandet plus att jag körde styrka för axlar,mage och rygg. Och just ja! Jag hade glömt att ta med mig en nyckel innan jag gick hemifrån (utlåst alltså) också, så M fick rusa hem efter sin redovisning. Jag haade ju kunnat tagit ett kortare träningspass och jag hade ju kunnat komma ihåg min nyckel. Men allt gick bra och tills slut kom jag in genom dörren och kunde turboduscha och turboäta, sen var jag redo för föreläsningen…

bild (1)

Man ser på min blick att jag gett allt (tom, co-co,hallå?). Jag älskar den känslan. Att ha gett allt

…Och vilken himla bra föreläsning det var vi hade. Det var en mycket inspirerande kvinna som bott i Afrika i 10 år som berättade och berättade och berättade. Vi satt som fängslade allihopa. Hon gjorde mig både lite lugn och jättepirrig i magen. Kommer jag klara den där resan? Tänk om jag får Malaria eller Kolera,eller blir biten av en sån där vit, tokgiftig orm, eller råkar stöta ihop med en halvsur krokodil, eller blir megamagsjuk och uttorkad och inte kommer till något sjukhus.. eller tänk, det här är min värsta,värsta tanke; tänk om det händer något med nån ”här hemma”. Jag kommer gå av då. Jag ber för att allt ska gå bra. En upplevelse för livet, det kommer det att bli hursomhelst.

Efter föreläsningen var vi riktigt taggade på Afrika, och drog ner på stan. I vanlig ordning, för att handla fredagsmysmat, men idag även för att hitta några rearea-plagg som kan vara bra att ha i Gambia. Jag köpte bland annat två linnen på indiska, ett i korall och ett i turkost, för 25 kronor styck. Där snackar vi rearea!

IMG_3991

Och vips så var vi hemma igen, supermegahungriga. Fredagens Svensson-middag snoddes ihop i ett nafffs…

IMG_3994

Tacos. Det kändes självklart idag!
IMG_3995

Egen taco-krydda och egen guacamole. Det är ju bara så, det blir ju ääännu lite godare om man gör kryddblandningarna själv. Det tar lite extra tid, det kaaan, kaanske bli liiiite (läs: svettpärlor på näsan) för starkt, men det är absolut värt tiden då det blir så himla gott.

Och nu då?

Ja nu är det inget snack i backen. Det är fredagkväll och den är efterlängtad och vi myser och njuter. En packa ska väskas också. Nää.. en väska ska packas. Annars är det bara vilopuls i soffan, med benen högt, som gäller.

Undra hur många som äter tacos denna kväll.. gör du?

HA EN MYYSIG FREDAGKVÄLL!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4