Tjoflöjt!

Likt en gasell har jag snurrat runt i läggan hela kvällen och pysslat med diverse to-do’s. Nu är det nystädat och luktar gott, matlådan är kirrad, blommorna vattnade, och väskan packad. Men varför städar hon när hon ändå ska åka bort? kanske du tänker? . Jomen, jag älskar ju när det är nystädat och varför inte unna sig den känslan, dels nu, men särskilt när jag kommer hem efter helgen..? Nä, jag fann inte heller någon anledning 😉

IMG_7315

Morgondagens buss-lunch: Pastasallad med inte så mycket pasta… men med mycket fetaost, avokado, körsbärstomater, knaperstekt bacon, färsk timjan och basilika samt några drag svartpeppar på toppen. Inte illa pinkat av en trähäst- om jag får säga det själv!IMG_7316

Till salladen; kall creme fraiche- sås med chilisås och  färsk timjan.

Jag kör stenhårt på mina färska kryddor. Jag älskar att gå och plocka ifrån dom ute på balkongen. Likt en tant är det första och sista jag gör på dagarna, att bära in och ut krukorna på balkongen. Älskar´t.  IMG_7318

Längtar så tills jag på söndag får dra på mig denna söta blus (Finns i butik nu, Lindex! Skynda dig!) som bara hängt och väntat på ett nog festligt tillfälle för att bli buren. På söndag konfirmeras min ena systerdotter. Men shiiit, om lilla bäbisen J redan kommit upp i ”konfa-ålder”…. då betyder ju det att jag också.. NÄ, det var inget!

Jag ser så galet mycket fram emot denna helg. Imorn har jag enbart fiollektion på förmiddagen, sedan hoppar jag på bussen söderut. På halva vägen hoppar jag av, och pussar mannen röd om kinderna och sedan bilar vi mot vårt hemmahemma, höga kusten- vackraste stället på jorden. Alla systrar kommer hem i helgen och klanen taikons kommer att vara fulländad. Så himla nice!  Denna vår har varit speciell med Afrika och allt vad det varit…. vi har inte hunnit åka hem och hälsa på som vi brukar hinna helt enkelt. Denna helg är med andra ord efterlängtad, som bara den.

Nu ska jag borsta ett par tänder, läsa godnattsaga för mig själv och sedan hoppas jag somna bums!

GODNATT! 

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4