Jo, jo.

…med stort H, dessutom!
11072015-IMG_8035 11072015-IMG_8036I lördags,

 lämnade vi snickarPappan och världens bästa Farfar (och svärfar) hemma på gården där entrén skulle börja ta form.

Och så drog vi hit;
11072015-IMG_8037Till Smultronstället ute vid havet, som både jag och Liten är storförtjusta i.

Liten hann knappt säga hej till alla, förrän han började att greja med allt möjligt.  Så drog vi iväg på en liten utflyktssväng. Det var det årliga cykelloppet och loppismarknaden, så vi åkte och kollade på cykelfolket och loppis-strosade.

Eller, jag hann inte kolla så mycket, Liten var ständigt på rymmen. Gick och sökte upp kompisar, ställde sig bredvid folket han hittat och stod där med armarna bakom ryggen och såg sådär urgulligt ska-vi-leka-tillsammans-frågande ut. Gullunge!!

11072015-IMG_8044
Vi drog hemåt, Storan med familj kom och sommaren med dom. Shorts och sandaler åkte på och efter dagar av regn och regn uppskattades det där vädret, massor.

11072015-IMG_8053Så stack Storan och jag ut på en löptur. Först sprang vi ett gäng kilometer på den där vid-vattnet-grusvägen vi vet precis vart den leder oss. Sen fick vi (Storan…) en idé om att ta en annan väg hem. Jag med noll lokalsinne tyckte det lät mer än spännande och var lite skeptisk. Men jädrans vilken tur vi fick! Vi tog vägen över berget hem… jag hade en sån där bra spring-dag och märkte först inte ens märkte att det gick tokuppför. En sån där gång där det kändes som om jag hade kunnat springa hur långt och länge som helst. Såna gånger är så häftiga!

Adrenalinet sprutade. Dels av ovisstheten, vi visste inte var vi var. Sen fullkomligt öppnade himlen sig och jag har aldrig någonsin blivit så regnblöt. Inte nog med det, så när vi är där nästan mitt uppe på berget, så kommer åskan. Och jag är liiiiivrädd för åska. Så jag tar Storan i handen och lägger benen på ryggen. Vi peppade varandra och till slut var vi hemma. Väldigt nöjda!!
11072015-IMG_8055…. in på baraste kroppen-blöta, bytte vi om och tvärdrog på ännu en loppis. Och när vi kom hem, hade pappa fixat eld i bastun nere på bryggan och det var helt himmelskt att få basta just då. Och! Jag tog årets första dopp också. 

11072015-IMG_8059

Bikin hängdes på tork och vi taggade för middag.

11072015-IMG_8057

Åt grillat så det stod ut genom öronen.

11072015-IMG_8070

Och till efterrätt hade Storan med sig hjortronparfait som ju är typ min favoritefterrätt. Jag åt som om det inte fanns någon morgondag och blev så proppen att jag knappt visste var jag skulle ta vägen.

Nattrötta och varma i hjärtana efter dagen, packade vi ihop dagens pinaler och åkte hemåt, jag och Liten.

11072015-IMG_8069

Jag känner mig alltid så nöjd när jag sätter iväg någonstans själv med Minimannen och Pärlan (bilen). Det är ju ett litet före med att packa vagn och Miniman och alla pinaler som oavsett om man bara är borta en endaste dag, ska kommas ihåg. På vägen hem åkte vi såklart förbi ett stort as till älg också, och det är ju min mardröm. Men denna gång stod den på rätt sida viltstängslet. Min åkrädsla kommer aldrig gå ur efter krocken, det bara är så.

Det blev söndag och jag vaknade och beskådade lördagens loppisfynd;

12072015-IMG_807712072015-IMG_807612072015-IMG_8079

Bland annat det där, vilket kan vara den sötaste servis jag någonsin skådat! Den är inte dussin-hel, alls. Men några koppar, fat, en mjölkkanna, sockerskål och kaffekanna är i min ägo.

Nog på loppis verkade jag ändå inte ha fått, för efter frukost blev det en loppisrunda till. Sen hem och grejsa lite med tvätt och pussa på Liten och förbereda middag och sen drog vi ut på långpromenad. När vi kom hem dukade vi och gjorde fint och så bjöd vi Farfars och mannen på middag.

12072015-IMG_8085

Kvällen avslutades med utelek, 12072015-IMG_8094..Minimannenbad och nattning av densamme. Innan jag drog av en söndagsstädning, hängde nån tvätt till, drog ut i möbelverkstaden och målade ett sista-varv och sedan satte en deg innan jag kröp till sängs. Mer än nöjd över helgen. God för kropp och knopp, hjärta och själ.

12072015-IMG_8098

Denna sommarlovsmåndag startar med halvsol och nybakt bröd och nykokt jordgubbssylt från alla jordgubbar vi shoppat och bunkrat med i helgen. Hå, hå. Sommarlov, alltså!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4