Ni vet hur det är;

Vissa dagar känns småpissiga, andra rätt okej, en tredje lite både och. Och så kommer det såna där dagar som helt enkelt är alldeles utmärkta. Det är ju så livet är! Tacksam är jag, för jag tycker att det dyker upp såna här fin-dager ofta.

Som igår; 06122015-IMG_7020

Vi var alla hemma. Solen strålade. Vi klädde på oss och gick ut, pojkarna försökte få liv i granens belysning som slocknat. Och så åktes det pulka, såklart. Själv drog jag iväg på en helt ljuvlig löptur. Med vinterspringskorna på. Såna där med en herrans massa spikar under. Fick dom av mannen förra julen och det var verkligen en höjdarjulklapp i mina ögon.
Med solen i ögonen vissa sträckor, sprang jag fram på småvägarna kring vår by. 06122015-IMG_7037Jag tjöt av lycka när jag kom hem! Ishalka + vinterspringskor = helt perrrrfekt! Sen hade jag nog en bra springdag också.

När Liten sov sin lur för dagen rullade vi över honom i vagnen till Farfars. Dom såg till den sovande lilla pojken en stund medan jag och mannen åkte ut på tur med nya bilen. Nu ville jag minsann provköra! Och kära nån, jag som är helt ointresserad av bilar… – det var den skönaste och coolaste bilen jag någonsin stött på. Jag är villig att vara med M i hans lyrik om denna. Vi är med andra ord fasligt nöjda över vår nya familjemedlem. Och det känns ju himla bra, drygt hade det varit annars!

När vi rullade in på gården igen sov Liten fortfarande, så vi tog vagnen och gick iväg på lilla loppisen nära oss. Där fanns jag en liten hop av precis såna saker jag var ute efter; gammaldags julpynt.

06122015-IMG_7048

Kände mig ohyggligt nöjd när jag radade upp mina fynd där på köksbordet när vi kom hem.

Hela dagen avrundades med Adventskonsert med Gospelkören (Höga Kusten Gospel), här i vår lilla kyrka i byn. Så mysigt också; M´s faster leder kören. M´s farbror spelar bas i bandet. M´s mamma, Storan, mannen och jag sjunger i kören. Och i kyrkbänken satt både min Häst-mamma och vanliga Mamma och ja… dagen kunde inte slutat bättre, med musik och massa familj och sångvänner runtomkring. Så hämtade vi till sist en sovande liten plutt som varit med sina stora kusiner hela kvällen, och haft det strålande bra. Vilka superbarnvakter alltså!

Ja, vissa dagar är helt enkelt lite bättre än andra! Det bara är så…

Lillafrun