10122015-IMG_7065Åh, kära hjärtanes vad skönt med fredag. Just idag.

Senaste dagarna har varit lite si och så. Både bra och inte. I onsdags hade vi en urmysig dag, vandrade långpromenad på byn hela familjen och var iväg på ett efterlängtat möte. Sen åkte vi till Mormor&Morfar, jag och M tränade var sitt stenhårt cykelpass. Så blev vi bjudna på himmelsk Mamma-lagad mat och direkt därefter hoppade jag och M in i den vedeldade bastun som Pappsen serverade oss. Med ”lukt-ljus” och allt. Helt ljuvligt!!

Så hann jag bara komma in från bastun, skulle hoppa i duschen och sen skulle vi julpyssla lite jag och mamma…. då vänds en viss liten, liten kropp ut och in. Han som ytterst, ytterst sällan tjorvat med mat i sitt liv. Hade gjort det den dagen. Då vet man att något lurt är på g. Mycket riktigt.

Tur i oturen var ändå att detta spektakel hände hos Mormor&Morfar och inte i vår sprojlans nya bil, det hade tusan inte varit roligt. Pappa och M hjälptes åt att täcka hela bilen invändigt, vi var ju tvungna att ta oss hem liksom. Och resan hem var väl inte den roligaste om jag säger så. Liten var efter en timme i denna dimma helt utslagen. Lillkroppen tom och han var så ynklig. Mammahjärtat värkte så.

Natten mot igår var ändå lugn, en kort och intensiv Magskrutt-variant kan vi konstatera. För igår morse när han vaknade var han som den där ungen vi ä vana att se, bara lite lite lägre tempo. Jag vabbade och M drog iväg norrut på uppdrag. Jag ägnade dagen åt att ta hand om Liten på allra bästa sätt. 10122015-IMG_7076Hämtade blåbär i frysen och kokade blåbärssoppa som Sisse sörplade och sörplade. (HÄR har ni receptet. Så himla gott!!)

  Så tvättade jag. Och tvättade. Och tvättade. Och sanerade. Fy blä, alltså.
Vi tog en promenad mitt på dagen i strålande sol och Liten sov i timmar ute i vagnen.

Innan det var natt låg jag och Sisse i storsängen, fräscha och i rena sängkläder och jag knäppte händerna för att jag skulle slippa eländet.

Jättenervös kände jag mig igår också för att han skulle åka dit, då han ju inte har det lättaste jobbet att bara gå ifrån… men både han och jag verkar (PEPPAR PEPPAR) ha klarat oss. Det verkar ju nästan lite för bra för att vara sant. Men det får gärna vara lite för bra för att vara sant nu, med julkonserter närmsta dagarna, efterlängtad julmarknad, viktiga uppdrag och så vidare.

Vaknar till fredag idag och hallelujah! Kan det vara så väl?

11122015-IMG_7083

Vi har mysig fredagmorgon. Liten äter som vanligt, har öppnat dagens paket och smådansar till karusellmusiken. Jag plockar och donar och ska bara dammtorka och skura golven så är helgstädningen gjord också. Mannen är på väg hem från Norrnorr och snart är det tillsammansfredag som gäller!

Hoppas att ni är friska och har en fin fredag!

Lillafrun