22012016-IMG_8451 22012016-IMG_845222012016-IMG_8453 22012016-IMG_8467 22012016-IMG_8472 22012016-IMG_8475Dagen idag; Den Vackraste Vinterdagen i År. Utan tvekan.

Det har varit många vintervackra dagar denna månad, men idag var det som i en saga. Jag och Sisse var ute efter frukost, påpälsade som bara den, för det har varit svinkallt också. Jag förfrös mina fingrar lite lätt, i min iver att försöka fånga vackervärlden på bild.

För några år sedan var ute en tidig jullovsmorgon och fotade. Det var då också januarivinter och såhär vackert. Och vet ni var jag fotade? Jo, precis här.. Jag fotade den gård jag inte hade en aning om då, den stod ju bara tom. Gården som jag redan då tyckte var vacker och låg så vackert till. Och nu, några år senare- är gården vår. Åh.

22012016-IMG_8457

Det där pysslade vi med innan vi packade in oss i bilen och drog iväg med vagnen och pannkakssmeten i högsta hugg. Vi bjöd in oss själva hos Mormor och Morfar. Jag fick lyxen att hoppa in i hardcoregymmet och cykla ett svettigt intervallpass på cykeln och Liten myste där inne i varma huset. Sen stekte jag grahamspannkakor till lunch. Tunna pannkisar med Mammas hallonsylt och vispad grädde till. Maj gadd så gott!

Sen gav vi oss ut igen, denna gång för att Liten skulle sova vagnen. Vi gick Tommelmon, fick vitt hår och tappade ännu en gång andan över hur vansinnigt vackert det var ute.

Liten sov och sov och sov. När vi kom hem blev jag bortskämd med varm choklad och mammas limpa med ost. Behöver nog inte säga att det var makalöst gott. Till slut tyckte jag att timmarna tickade iväg lite väl, så jag väckte lillvännen. Taskig morsa var jag då. Sen kramade vi Mormor&Morfar och Torehunden hejdå innan vi åkte hemåt. Nu har vi mysig fredagkväll, bara han och jag. Lagar middag och ser på Alfons och så smyglängtar vi, som bara den, efter den där pappan som kommer hem om några timmar.

Finare fredag kan vi inte önska oss, jag och Liten.

Trevlig helg alla ni!

Lillafrun