08042016-IMG_2785

”Mamma! Schunka inte!” sa han.

 Och blev sedan så vansinnigt nöjd över sin Morsa då hon lyckades ”laga” (operera hund och byta batterier) Voffvoff åt honom. Det där var igår, alltså.

Mitt i fredagmorgonen. Det lektes och tvättfixades. Och så spisade vi hög musik och Liten drog i vanlig ordning av dom gulligaste movesen jag kan tänka mig. Under tiden vi dansa o schuunga så passade också morsan på att träna ett helakroppenträningspass. Perfekt! Och min lilla PT är inte att leka med…Mamma, tjääna! Klaja fäiga köör! säger han när jag har tiosekunderspauser i tabatablocken.

08042016-IMG_2791

Vi öppnade sedan dörren och gick ut i vackervädret. Tog långrundan med vagnen och gjorde den där favoriten för Sisse; att gå förbi Farfars jobb och få sitta i stora traktorn. Och eftermiddagen?

08042016-IMG_2795

Den tog vi i Mäjadalen, där vi fann årets första Tussilago (åhååå vilka barndomsvårfeelings!!), lekte järnet med kusinernas leksaker och under tiden Sisse slumrade långlur så hjälpte Morsan den där älskade Storan att putsa en herrans massa fönster. Något som jag gärna hjälpte till med och som uppskattades massor.

08042016-IMG_2796Dom har det så himla fint där hemma.

Vi fortsatte kvällen där också, med god middag och så. Hade det hur mysigt som helst. Storan säger alltid Hotel Mama Always Open, och det känns ju ungefär hur fint som helst. Så mysigt såna där gånger, när vi bor få minuter ifrån varandra och kan ses vilken dag som helst på veckan.

08042016-IMG_2803Bosse-Katt (som Sisse säger) låg och vilade i kvällssolen medan det spisades skön fredagsmusik och grillades där ute på gården. Kvällen avslutades med så, så god Storan-äppelpaj och med en unge som var lyrisk över dom där chipsen han fått smaka av kussarna.

Till sist svischade vi hem i stjärnklara kvällen-natten. Jag och min Miniman somnade i Storsängen på direkten, som en varm, tacksam och toktrött hög.

Och idag är det lördag! 09042016-IMG_2809

Med ännu ett frukostbord dukat för två.

Och en PreggoMorsa och Miniman som känner sig småtrötta efter en vecka med full, full fart. Solen skiner och det ser helt ljuvligt ut där ute. Idag känner vi nog mest för att inte göra så mycket. Kanske åka till Mormor&Morfar och leka på bästa lekvägen. Åka Stooj-straktor tills vi storknar, och njuta i finvädret typ.

Ha en skön lördag, ni med!

Lillafrun