15102016-img_8638 15102016-img_8643 15102016-img_8639

Så himla fint med helg, alltså.

Igår tog jag barnen i syskonvagnen och drog iväg till skogen. Lillan somnade gott (precis som hon så gjorde, hängande framåt i babybjörnen medan jag lagade lunch.. den där ungen alltså. En cool liten flicka. <3)  och jag och Minimannen hade mysig Mamma-Liten-tid. Dyrbart. Både för han och mig.

Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Plockade lite mossa till vårt halmhjärta vi köpte på blomsteraffären häromdagen. Prasslade i löven och sen gick vi hemåt. Ett litet äventyr, men ändå så stort. Ni vet.

Sen dukade vi upp där hemma på gårdshustrappen;

15102016-img_8648

Och sen började pysslet, på riktigt. Efter en stund, av både gott samarbete och precis tvärtom (någon sprang då och jagade katt och drog i svans istället för att pyssla..).. så hade vi vår krans.

15102016-img_8650

Jag knåpade ihop en spetsrosett och tråcklade på också..


15102016-img_8657

… men kunde liksom inte bestämma om jag tyckte det blev bäst med, eller utan..15102016-img_8661

15102016-img_8665

I alla fall; vansinnigt lätt och mysigt höstpyssel. Nu får hjärtekransen hänga där till vintern och det är dags för julekrans.

15102016-img_8654

I övrigt har den här helgen innehållit allt möjligt;

I fredags njöt vi av att bara få vara hela familjen tillsammans igen. Jag njöt också av precis motsatsen; att få dra ut på löptur, alldeles själv. Igår jobbade M med olika saker här på gården medan jag hade riktigt klassisk mammadag; när man byter, syter, bär, matar, byter ännu en blöja, myser, klär på, försöker tala hut med någon Minimänniska som på snart-treårs-vis ger en gråa hår, leker, lagar mat, dukar på, dukar av, diskar, sover ner.. och till sist, innan vi drog till Mäjadalen för mysig kväll, så hade vi en sån där stund som jag lite på skämt fantiserat om. När bäbisen sitter storögdt i babysittern, större ungen leker på golvet och mamman tränar mitt i det där. Mitt i en planka hjälper hon också större barnet att sätta ihop nån lastbilsleksak. Och på slutet av passet hängde bäbisen med fram på magen under hantellyften. Älskart!

Och idag är det söndag. Höst. Så det förslår, faktiskt. Det är blyertsgrått, regnet hänger i luften, det blåser och löven singlar från träden. Någon sover ute i vagnen, en annan knådar deg och gör degtraktorer på livet. En tredje assisterar med vad som kan behövas, samtidigt som hon sörplar kaffe. Den fjärde gör precis likt som den tredje, och sitter också och mumlar nån smart plan inför fönsterfix. Och den femte i familjen, ligger utslagen på kökssoffan och kurrar gott.

Tid, tillsammans. Singlande löv. Höstpyssel. Och massa annat. Det är vår hel, det. Bästa sorten, om ni frågar mig.

Ha en skön söndag, alla ni!

-Gör en hjärtekrans, vettja! 

Lillafrun