31102016-img_9372 31102016-img_9374

Fotspåren i frosten. Från mig och Min lilla pojke, idag. När vi gick, hand i hand, och pratade om allt mellan himmel och jord.

Idag har det varit full fart från morgon till kväll!

Min dag började i ottan. Jag väcktes av att en utav männen i den här familjen, skrek ett hutlöst argt skrik, alldeles för nära mitt ena öra…. det var något med legot som tvärkrånglade vad jag förstod. Så ja, ni får gissa vem utav mina män det var. Jag kan såå snedtända om jag blir väckt, och särskilt sådär.

Men efter att jag snedtänt färdigt så masade jag mig upp och startade dagen. Satte en kalljäst deg och åt sedan frukost tillsammans med pojkarna. Fint att se mannen mittemot! Sen såg vi inte mycket mer av honom. Svärfar kom och dagens mycket efterlängtade snickerirace drog igång. Jag och barnen klädde på oss och packade oss ut genom dörren. Kidsen varmt och skönt nerbäddade i syskonvagnen.

31102016-img_9369En rökbolmande, frostig, smygigt snorkall och så, så vacker promenad tog vi oss.31102016-img_9370 Klockan var fortfarande morgon, Lillan somnade såklart men också Bjossan.. som ju brukar sova först efter lunch. Det är tröttigt med vintertidsomställning!

Barnen fortsatte att sova genom handlingen på vägen hem, så inget heja-påande uppför backen hemåt denna gång. Det är tuuungt, när man rullar både syskon och fullt med tunga matvaror.

Sen var det en drös timmar där över dagen som bara gick i ett.

Med rödrosiga kinder gasade Husmorsan igång.

31102016-img_9381Lagade lunch, bjöd ner dom spåniga (duktiga!!) arbetarna, dukade bort, diskade, tömde en diskmaskin, gjorde äppelkaka gånger två med världsgullig hjälpreda, snodde ihop en vaniljvisp, ammade bäbis, serverade mellis till en Miniman, sneglade åt han som lekte och lekte..

31102016-img_9400..trippade upp med fikatermos och bredda mackor till arbetarna, tvärtorkade något golv som hade pärlsocker och spån i en salig blandning på sig, bytte nån blöja nu och då, gullade bäbis, filmade ett syskonpar så gulligt att klockorna stannade, 31102016-img_9384..vem tror ni hon tittar på?

31102016-img_9391Bjossan såklart! Han snurrade och snurrade och rätt som det var blev han så Juni-sugen att han tvärstannade, kramades lite och sen drog han igång igen. Snurra är en fest, tycker han!

Tuffandet fortsatte. Det diskades ännu lite mera, dukades fram finkoppar, gräddades bröd och så vidare….

31102016-img_9406Sallykatten kände friden.

31102016-img_9412 31102016-img_9410HÄR är receptet på den där äppelkakan som är så himla god.

Till sist var allt fix färdigt och jag drog en skön, skön lättnadens suck. Vi åt middag och snoffsade sedan till oss lite. Det tändes en herrans massa ljus, fikat dukades fram och plötsligt knackade det på dörren. Och in kommer mina världsfina kollegor. För att träffa vår lilla flicka och uppvakta henne och oss. Så gulligt att jag kolavippar.

Så har vi haft en så mysig kväll. Ätit äppelkaka, öppnat så fiiina paket och bara haft det gott. 31102016-img_9417

Nu har jag precis sjunkit ner i soffan. Barnen snusar nattsömn sedan länge.. jag ska snart göra dom sällskap. Ska bara sitta här och filosofera en stund. Ni vet, vila innan man ska sova. Sånt braigt påhitt, tycker jag! Jag känner mig så nöjd över dagen, det var rätt många bollar i luften där ett tag. Men allt har gått som hejsan, faktiskt. Och så alldeles varm i hjärtat, efter den här fina kvällen. Vilken måndag! Vilken bra sistaoktoberdag!

Natti!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4