25112016-img_0602 25112016-img_0622 Det kändes ju alldeles ohyggligt stämningsfullt; Snön föll där utanför, pojken stod i fönstret och tittade ut.

25112016-img_0643

Julmusiken skränade och lussedegen låg och jäste.

Det var igår. Småttingarna och jag (och Sallykatten såklart) bakade Lussebullar. 25112016-img_0631

Sedan jag blev mamma, så känns saker än mer i hjärtat. Ni vet, delad lycka är dubbel lycka.. och allt det där. S bara älskar ju att vara med i köket, och att vara med och ”dega”, på riktigt. Då, kan det liksom inte bli bättre.

Så igår bakade vi Lussebullar. Asmysigt och skitsvettigt. Om morsan får säga sin mening. 25112016-img_0627
25112016-img_0640
25112016-img_0646

Sannerligen världsmysigt… men småsvettigt, som sagt. Med en typ två timmar jäst deg, en mamma som råkade sätta två fingertoppar till, en lussebulllsdeg som kraftigt krymte i och med att någon tyckte att den var fasligt god. Men vi gjorde det, tillsammans.

Gullpluttarna och jag.

25112016-img_0660 Till slut var vi klara.

Tvinnade Lussebullar med lyxig fyllning. När vi väl satte oss ner med den där nygräddade bullen och kalla mjölkglaset, var det inte en nådigt god känsla kan jag lova.

Efter bortstökande/diskande/städande, packade vi liten väska och åkte till mysiga Mäjadalen. Fredagsmys med träningspass för mammorna (mig och Storan menar jag) och sen übergoda hemmapizzor till middag. En så himla mysig fredag, mao!

Och idag?

Lördag.

Då jag och mannen checkade almanackan för några dagar sedan, och insåg att det är idag eller typ nån pyttedag innan julafton.. som vi kan åka tillsammans och Julhandla. Så, är vi nu på väg på Årets Stora Julhandling. REN IDIOTI, då det visade sig vara både löningshelg och det här himla black-friday-weekend-påhittet. Nåväl. Wish us good luck! Minimannen skonar vi, och har önskat rolig dag hos bästa Farmor och Farfar. Lillan är såklart med. Hon snarkar i baksätet och verkar inte nämnvärt nipprig. Coolingen där. <3

Trevlig helg vänner!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4