17122016-img_1780

Fantastiska lördag. Med sån himmelsk lättnadskänsla.

Jag och barnen har skrotat på tillsammans och haft det så fint.

Dock en ”smått” dryg fadäs..

Precis efter morgonröjet, kraffsar Sally på dörren och fullkomligt flyger in i huset. Så vaaansinnigt nöjd. Och jag? Jag bara skriker som en stucken gris. Minimannen gör allt han kan för att rädda situationen, typ springer och hämtar sopen morsan ber om, hjälper att dra fram sängeländet, dammsuger och skurar. Kattskrället hade ju släpat in en blodig jädra hackspett. Som hon sprang med igenom huset och under Stårsängen. Där latjade hon runt med den som en pingisboll, typ. Alltså fiiiii, så äckligt!! Ja, så då kolavippade jag lite, men som sagt så redde vi ut det där tillsammans, jag och Minimannen.

Efter lunch klädde vi på oss och gick ut, Storebror höll mig i handen och Lillasyster bäddades ner i vagnen. Sen gjorde vi äventyret att knata med små och stora ben, ner till affären. För att hämta ut det där paketet som är Den Skäggiges juleklapp. Och S var så himla duktig, alltså. Gick och gick. Sista hundra meterna innan vi var hemma på Drömgården igen, började han bli trött, trött. Och precis då kommer Farfar körandes, så då fick lillvännen till sin stora, stora lycka skjuts. Av någon han beundrar så.

Och sen har det skrotats vidare med efter-fågel-kalabalik-tvättande, smygig julklappsinslagning, mellisfikande med kardemummakaka och småpratande tillsammans med Storebror. Och en rent himmelskt skön stund i finsoffan där det småslumrades för samtliga. Lillan i min famn. Alltid så mysigt!

Nu är det kväll och Storebror sover. Jag har precis tränat efter övekroppspass och tagit en sån där världslyxig dusch efteråt. Nu är jag redo för senkvällens tomteverkstad. Bara mannen kommer hem (han är i norra staden och gigar med vår gospelkör och Samuel Ljungblahd) , så ska vi slå in julklappar tillsammans. Det blir mysigt! Tills han kommer hem ska jag och Juniflickan bara mysa.

Och just det! Gottisreceptet jag hittade inne hos Hannas Bageri, kommer här!

17122016-img_1781 17122016-img_1776

Mjölkchokladfudge med jordnötter

 

150 g mjölkchoklad

50 g smör

1 msk honung

1 dl ljus sirap

3 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl salta jordnötter (ta meer, det gjorde jag. minst en halv deciliter till!)

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills blandningen får en temperatur på 120 grader (tar ca 20 min) och rör om då och då. Hacka jordnötterna under tiden det håller på att koka. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och honungen. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp i 2 minuter. Bryt chokladen och häll ner den i blandningen och rör om tills du får en jämn smet. Tillsätt sedan dom krossade jordnötterna och rör om. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna i kylen. Skär upp i bitar! Och njut.

Gullbarn, blodiga hackspettar och mjölkchokladfudge. Typ så.

Ha det så gott!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4