16012017-IMG_3397Förskräckligt vilken trött måndag det här har varit!

Men det har förstås tuffats på, i alla fall. Så funkar det ju, liksom. Särskilt när man är mitt bland älskade småttingar som behöver en åt alla håll och kanter. Och, än om man kan bli så ohyggligt gäspig ibland, och typ vilja ta ett liggunderlag och gå in i lagårn och sova en kvart eller två i nån gammal spilta. Ja. Oavsett den tröttheten, som jag tror är typisk för att vara småbarnsmorsa, så är det så förbenat mysigt hela alltet. Och jag vet, jag borde hålla klaffen, för jag får sova hela nätterna… men, jag hinner trötta ut mig på en dag i alla fall!

Till morgonen sattes en stor deg och sen har vi skrotat på med allt möjligt. Varit ute. Nyfikentittat på när pappan börjat tillverka dom där fönsterramarna som han kommit på kommer bli smidiga att ha när fönsterna ska sättas in så småningom. Lekt. Småbråkat om den där grejen att dela med sig av leksaker. Tvättat. Bäddat rent. Sytt och bytt. Ätit bondomelett till middag. Och ikväll har den där mastodontdegen bakats ut. En deg av tre liter vätska tar sin lilla tid att baka ut, så att säga.

Så under tiden bröden gräddades och jag och mannen turades om att ta hand om plåtarna. Då, hann en liten flicka lära sig ännu ett partytrick. 16012017-IMG_3387Att ta sig från liggande till sittande alldeles själv. Hon tar sig åt alla håll nu och sitter sedan ett tag tillbaka. Vår lilla älsklingsLillan. Som nu bara lär sig saker varje dag.

16012017-IMG_3415Och den där morsan som haft vilovecka tränade sitt första pass för den här veckan och det var prick hur jobbigt som helst. Gick knappt att kliva upp efteråt. Kaan ha något att göra med vad busen på ryggen…

Den där busen som sedan sov ner sin långkalsong-pappa med en Pettsonbok, och istället hittades jättevaken med dom där radiohörselkåporna på sig.

16012017-IMG_3438

Nu är det där brödet i alla fall äääntligen färdigräddat och jag och mannen ska njuta knäpptyst hus och världsgott kvällsfika.

16012017-IMG_3433

Receptet på mitt absoluta favoritbröd hittar ni HÄR!

En veckostart här på Drömgården, alltså. Inget konstigt alls.

Hoppas ni haft det bra idag, ni med.

Lillafrun