18012017-IMG_3498Där;

En för mig så himla dyrbar syn. Vackerpappan som kramade sina kids hejdå innan han drog iväg på jobbet i morse. Vad dom där hörselkåporna var med i allt, det vette katten.  Älskar den där leveransen av ”baaamsekram”, som S säger. Älskar också, att jag fick se precis samma syn, ikväll igen. Så lyxigt att M stuvat om i sitt uppdragande en del nu sedan det nya året. Något som blev klart redan i höstas men som trätt i kraft nu. Kommer bland annat innebära att han inte kommer behöva bo borta sådär tre och fyra nätter per vecka, som det har kunnat vara vissa perioder. Samt att vi på vanligt vis, kan längta till helg vilket vi inte kunnat på sisådär fyra år, kanske? Nu kommer vi ha helg (i alla fall nästan alltid) när precis alla andra våra nära och kära också har det. Om det känns nymodigt, lyx och megamys? – JA!

Annars?

Tjaa… vi verkar ha en Basiluska som är här hemma och härjar. Lillan snorar. Bjossan likaså. Jag blev tvärsvidig i halsen igårkväll och small av tillsammans med barnen vid nattningen. 12 timmar björnsömn och sånt där supersnuskigt gurglande i vatten med heroiskt mycket salt i, verkar dock ha gjort susen för mig (det där med saltet är ett superknep!). Men jag har ändå känt mig lite 98-inte-helt-100 idag. Och försökt leva som jag lär…. vilket jag kanske inte alltid gör, ska erkännas. Det vill säga; tar ut mig för hårt fastän man borde ta det lugnare. Tycker att det är lite viktigare att alla runtomkring mig mår bra men driver istället på mig själv som vilken tjurig arbetshäst som helst. Jag är garanterat inte ensam om beteendet.

Men det bidde till exempel inget som-planerat-träningspass idag. Hade inte tänkt mucka så mycket med denna Basiluska så kanske hon faktiskt ger sig här och nu, och inte blir värre. Då är jag nog på banan imorn igen istället. OM jag får önska.

Minimannen gav sig själv Storebrorsledigt från Föris resten av veckan så vi har haft mysigt här hemma, alla tre. Det cirkulerar nämligen både den ena och andra sjukan runt oss, som jag liksom gärna försöker hålla oss ifrån. Så vi har roat oss här hemma. Kritritat och trolldegsdegat och så var vi ute på en skön långpromenad så morsan fick lagomjobbig motion samtidigt som barnen fick sin sköna vila. Sen har här städads ur kylskåp och torkats ur skafferi och nåt annat köksskåp. En sväng i eftermiddags var vi till Mäjadalen och morsade på kusinerna och fick ”luggarna klippta” (Minimannens ord) av Världens Bästa Klipp-L. Så nu har vi också en alldeles nyfrissad Miniman här hem, som lyckligt säger att nu seer jag bra igen, mamma! på sitt lilla farbrorvis med R:en rullades långt fram i lilla munnen.

Nu är det kväll och jag ska gå in till dom där tre darlingarna som surrar i köket och kvällsfika lite innan nattningsrace. Mannen har säkert, likt alla andra kvällar/nätter något på g där uppe på övervåningen!

Hoppas ni mår bra? Eller snorar ni också?

Lillafrun