25012017-IMG_3811

Det där var i morse, när Brandispappan och Lillan höll på att leta fram dagens småkläder.

Förresten. På tal om Brandisen.

Vi blev lite smått skrattiga igår kväll, han den där skäggige och jag. När vi slog oss ner i finsoffan och skulle pusta ut efter dagen och vila ögonen på ett program på play. Jo, det händer faktiskt nu i dessa kvällsmörka tider att vi gör sånt. Tar vi oss tiden så ser vi nu gärna Stjärnorna på Slottet. Eller, helst, helst; Mandelmanns. Alltså. Vilket otroligt vackert program. Jag grät såklart både under första och andra programmet. Har du inte sett. Måste du se!

Men, åter till saken!

Varför skrattiga igår? Jo. För att vi tittade på Bygglov, där det handlade om en småbarnsfamilj. Igenkänning på den. En familj, där pappan utöver sitt vanliga jobb, jobbade som Deltidsbrandman och ryckte ut mitt från ingenstans och hemmet lämnades med typ ett säg åt mamma, att nu drar jag!. Igenkänning på den också. Och, som pricken över i:et så hade dom dessutom ett mastodontprojekt till övervåning. Där inte ens Bygglovsteamet lyckades. Utan gick bet. För första gången på hela programserien.

Alltså.

Jag satt och ville typ börja storgråta som den hormonbombiga känslomänniska jag är. Blev plötsligt smått livrädd och tänkte, åh, nej, hur ska det gå för oss? ….Medan mannen satt coolt och väldigt rutinerat (då han ju själv jobbar med TV) och sa; Emmeli. Det är tv. Ta det lugnt. 

Och återigen tänkte jag; vad vore jag utan honom?

25012017-IMG_3813Onsdag, ja.

Där dagens höjdare bland annat var den där überspontana lilla stunden när älskade pappsen kom förbi för att leverera sin släpvagn som vi ska få låna. Stunden där han satt bredvid mig på kökssoffan och sörplade lite kaffe. Och så den där lyxiga onsdagskramen när vi sa hejdå. En höjdare, som du förstår.

En annan var, när jag och min sovande bäbis i vagnen, mötte upp Storan för vad som på grund av ihärdig Basiluska fick bli, istället för det sedvanliga OnsdagsGympapasset; en lång och pratig, rask promenad. En höjdare det med, oh ja!

Förutom allt det vanliga som pysslats med här hemma, så fick jag mig en mysig stund med lite fotoalbumspyssel också. Då Lillan är så förbaskat förkyld så har hon liksom sovit extramycket. Fortsatte med fotona efter att vi hämtat hem Storebror från Föris också. Skitmysigt att sitta och titta på bilderna tillsammans med honom. Han satt sedan med egen sax och klippte och grejade, medan jag limmade och skrev och hade kärleksfullt hjärteont. Det, var också en höjdarstund idag.
25012017-IMG_3815Nu sover båda barnen sedan en stund tillbaka och jag har det alldeles lugnt och skönt här i knäpptysta gamla bondköket, som jag älskar så.

Hoppas ni har haft en god onsdag!

-Bara två dagar till helg, ju! 

(hälsningar hon som ännu inte alls vant sig vid att ha tillsammanshelger med hela familjen hemma)

Lillafrun