05022017-IMG_4153Så var det plötsligt veckans sjunde och sista dag… Söndag. Och vi vaknar till ett Riktigt Vinterlandskap. Så himla härligt tycker vi alla här hemma!

-Men kära nån, vad den här veckan har svischat fram! Vi har absolut nått rekord på arbetstid lagd på gården, under en och samma vecka alltså. Jo precis, vi har ju på ett sätt hållit på med någonting, sedan dagen efter att vi skrev på papper för Drömgården. Dagen efter var käre Grävar- M här och grävde för en blivande entré och infarten kom också till. Minns det som igår! En drös projekt, i varierande storlek, har gjorts sedan dess. Men nu har vi ju sedan en tid tillbaka, barkat igång med det absolut största projektet; Övervåningen. Och fönsterinsättningen har startat med ivrig fart denna vecka. Fem fönster och en pardörr till balkongen är nu på plats. Det finns liksom ingen hejd på längden till att-göra-lista där uppe och det är precis hur roligt som helst och kräver också precis hur mycket helst. Den där våningen kan sin konst att sluka både tid och kraft, liksom. Men det äär så roligt!

(Funderar på att ha en läsarträff här på gården… fatta vad mycket vi skulle kunna hinna på en dag då!!! Ni skulle kunna hjälpa mig att måla Lagårn, till exempel… ett penseldrag var, typ? 😉 ). 

..Söndag, alltså.

Jag vaknade likt igår, bredvid mina två stjärnor, till ljudet av såg-genom-timmervägg. Mannen och Svärfar jobbade på och barnen och jag hade morgon här nere. När Lillasyster sov sin första lur för dagen, tog jag och S och bakade blåbärsmuffins tillsammans. 05022017-IMG_4155Det gick i en väldans fart det där bakandet, med en überpeppad snart-treåring som hjälp!

05022017-IMG_416805022017-IMG_4177Vi fikade sedan ute på bron, han och jag. Omåttligt nöjda över vårt blåbärsmuffinsbak. Bra utsikt över vad som hände där uppe hade vi också!05022017-IMG_4179

Han ville ha saft i syrrans bäbismugg, som han kommit på är så himla bra… man kan liksom hoppa och studsa samtidigt som man dricker, om man så vill. Jättebra…

Därefter; räserdynaåkande, facetime-pratande med både älskade systerfamiljen i Thailand och med Mormor i lillabyn. Ännu en lunch tillsammans med både stora lilla familjen och Farmor och Farfar kring bordet. Och också några såna där mamman-har-god-lust-att-checka-ut-för-en-stund-bryt, då någon älskad ibland förvandlas till en minitonåring och man faktiskt, som morsa, kan få tuppjuck för mindre. Nåväl, uuuuteveeeecklingsfas, mumlar jag för mig själv, sliter mig själv lite i håret och så går det ganska bra, i alla fall.

05022017-IMG_4186

Sånt där har också söndagen bjudit på. Ljuvlig stund på kökssoffan, med liten bäbisflicka fram på bröstet. Hon jag och mannen tittade på som precis-nyfödd och kände som En Sann Junidröm. Vår lilla Juni.

Nu har vi söndagkväll här. Kom hem för en stund sedan efter att ha fått varit över till Svärisarna och ätit middag. Så lyxigt!! Nu har barnen nattats och här ska likt igår, tränas ett skönt träningspass, hoppas in i skön dusch och vidare in i mjuk stass.. som betyder soffhäng.

Hoppas att ni har haft en bra helg!(?)

Lillafrun