10022017-IMG_4360Efter första delen av städracet. Dammsugning och renbäddning. Då var vi lunchhungriga allihopa. Och när vi fått mat i magarna, jag och S, den där Lillasystern vaknat och klunkat lunch-mjölk och alla till sist var påklädda varma kläder.

Då var vi beredda att ge oss ut.

På riktigt; helt magiskt väder. Nu har Vårvintern börjat komma hit till Norr och det är en bonusårstid som vi har här, som verkligen är en bonus som vi älskar så.

10022017-IMG_4343

S var taggad på att prova åka skidor.

Såklart han skulle det. Moster hade ju kommit och lämnat ett par häromdagen. Finfina. Och så dom där stavarna och pjäxorna, som jag hade när jag var liten och som sedan en drös gullekusiner haft på fötterna. Väl in-åkta, mao.

10022017-IMG_4344

Typ fem, sex storlekar för stora pjäxor och mamman hade redan där så, så svårt att hålla skrattet inne.  Men det där med storlekar sket Minimannen fullständigt i, och en sisådär tre tjocksockar senare så satt dom ju riktigt bra!

10022017-IMG_4348

Ut det bar och så lärde vi oss att hålla i stavarna först. Och traska runt lite bara med dom. Joho, någon försökte visst överföra sin frökenhet till att nu bli skidtränare.

10022017-IMG_4350

I vagnen satt någon och flinade och var precis hur söt som helst.

Så skulle dom där skidorna på fötterna och både jag och S tjöt av skratt. Alltså, som vi krånglade. Och skrattade lite till. Och jag försökte säga Sixten, tryck med stortån tills det säger klick! och han tryckte och tryckte… bara det att den där lilla stortån ju var typ tre centimeter in i kängan och inte alls längst fram, där bindningen är.

Kära nån. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Dagens asgarv!

10022017-IMG_4351

Till slut satt dom där, på båda fötterna och den där kavate lilla herren, fabrorn-i-en-snart-treåring-kropp. Han, började likt Lotta på Bråkmakaregatan. 10022017-IMG_4353Drog iväg utan funderingar. Gick skidor. Vickade lite på rumpan.

Sa jag kan sälv, mamma!  och så tyckte han att vi skulle ordna en tävling och sådär. Böjde på knäna gjorde han också. 10022017-IMG_4354Satte sig ner på huk och så vidare. Det var ju så fasligt brant förstår ni…. jo, drömgården fick någon slags plötsligt lutning!

Efter en stund av ”åkande” så rasade han ihop i en hög. 10022017-IMG_4356Skidorna låg i ett kryss och lilla paniken var framme på en sekund.

”MAMMAAA HJÄÄÄLPPP! SIDORNA SITTER FAAAST!! KAN DU TA BORT DOOOOM!?!?! HJÄÄÄLP!”

Ja. Så då skrattade jag ännu lite till och samlade ihop min lilla pojke och hans ben och kunde omöjligt sluta tänka på, hur otroligt lika vi är varandra till sinnet. Den där Minimannen och jag.

Det var mer än lägligt att bädda ner barnen i stora vagnen sedan. Dom somnade bums och jag rullade iväg med dom.  Slet som en djur för att ta mig framåt. Det var så galet tungt idag. Men jag tog mig pauser. Helt himmelska sådana. Det var helt tyst, bland pudrig snö och strålande sol. Det var bara snuset från barnen och fågelkvittret som hördes. (bild på en paus, finns på instagram. Där heter jag lillafrunsdagbok).

Till sist var vi hemma igen, med fredagsblommor inhandlade och rosiga kinder, utsövda barn och en svettig morsa. Sen har eftermiddagen gått i en välda fart. Det har dammtorkats och skurats och strukits nytvättade kuddfodral och till sist var allt klart. Prick hur härligt som helst! Det är minsann lite utav en sport att göra ett sånt här städrace med två stjärnor, men det går. Det tar bara längre tid, innefattar pauser av discodans och mellis och bäbisjagande (!! vad hände där, Juniflickan?) och så vidare. Helt klart lite svettigt, men på samma gång så fasligt trevligt.

Som pricken över i:et, kom Vackerpappan hem en timme tidigare, med blommor till sin fru och frigörelse från middagslagningen, då kunde jag hoppa in i en helt grymt skön dusch istället. Så nu sitter jag här i kökssoffan, omåttligt fredagsfräsch, njuter av hel familj, nystädat hem och med den godaste äppelmusten i finglaset här bredvid. Håhå, vad blev det här för fredagsavslut egentligen!? huttrar jag för mig själv, varpå mannen, som står där vid spisen och lagar fredagmiddag, säger att det blev en fredag som du är värd. 

Han är min kärlek. Och nu checkar vi in för helg, han och dom där två småttingarna.

Den här veckan har inte gått av sig själv, om man säger så. Men vi har klarat den, tillsammans. <3

Önskar er en skön fredagkväll och början på helgen!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4