11022017-IMG_4401
Lördagmorgon.

Ingen tid att passa. Alla vaknar tillsammans. Efter en natt av björnsömn. I ett sovrum som friskluftats en hel fredag och med nya sängkläder, var det inte så konstigt att vi sov som fyra björnar. Fyra björnar, i en sardinask. Ja, senaste tiden har det bara blivit så att vi samsover hela gänget. Jag nattar ju barnen i storsängen, och sen har jag bara inte haft hjärta att dela på dom där småsyskonen som sover så gott tätt, tätt intill varandra. Det är så vansinnigt mysigt och går ju så bra nu när barnen inte är större än dom är. 11022017-IMG_4370

Frukost, lek och smådonande. Jag hade tänkt vara ledig i helgen… från mitt mamma-arbete med tvätten och så. Men det är tusan lättare sagt än gjort. Nu är tvättkorgen så tom den kan bli, det är ju ett evighetshjul det där. Ett evighetshjul som tyder på liv. Och sånt, tycker vi ju om!11022017-IMG_4366

11022017-IMG_4364

Och där är en bäbisflicka som mixtrar och grejar. Helst av allt vill hon bara kunna ställa sig upp och gå. Helst igår. Men nöjer sig med att krypa, dra upp sig mot saker, stå på huvudet och dra till med nån slags ap-gång..

11022017-IMG_4379Lillhjärtat. Så självklar och så älskad.

11022017-IMG_4394

Hon har ju så att säga skaplig bushjälp av han som kallas för Minimannen och som är hennes Storebror. Han som frågar varför? på allt som går, och även det som inte går. Rabblar bokstäver, går med händerna i fickorna och har ett universalsvar på precis allt; –japp! , svarar han och går vidare.

11022017-IMG_4386

Idag är det en riktig lördag;

Pyjamasbäbis. Pojke i favorittröja. Timmar av familjetid här hemma. Ljudet av kaffesörplande och krispiga tullisar. Senare packar vi lilla tränings- och bastuväskan. Och lördagsstassen! Och drar iväg till Lilla byn.

Vi längtar till paltmiddagen hemma hos Mormor och Morfar. Jag och mamma ska laga tillsammans. Och jag bara vet, att lilla Mormor uppe i himlen, kommer att vara med oss också. Det blir en kväll med älskade päron, min äldsta syster Storan och hennes fina familj och så mitt lilla gäng. Kan knappast tänka mig något bättre! Skulle såklart vara, om dom två andra syrrorna också var hemmahemma (<3).

Nix. Nu ska jag sno ihop två ananaspajer att ta med sedan!

Det låter som att det kan bli en alldeles utomordentligt fin lördag, det här. ?

Trevlig helg till er alla! Ta hand om er.

Lillafrun