13042017-IMG_7784

Den här Skärtorsdagen började med en omåttligt peppad pojke. Som fick rosiga och prickiga kinder. Hatt skulle han ha också och plötsligt hade vi en toksöt liten Påskpojke här hemma. Som åkte iväg på Föris för några timmar lek och mys. Som påskpyssel och popcorn och sånt. Fina Föris, alltså!

Den där skäggige förflyttade dagens jobb till annan tid och vi, en liten del av familjen, drog till stan för typ tusen ärenden på jättekort tid. Ett mycket, mycket efterlängtat ärende som ni som följer oss på instagram (@lillafrunsdagbok) redan hunnit se en skymt av. Mer om det en annan dag.

Sedan svischade vi hem så fort vi kunde och Storebror önskade Föris Glad Påsk! och med ens fick jag sån Påsklovskänsla!

13042017-IMG_7792

Sen hade jag och Storebror Mamma-och-Sixten-tid. Vi drog till affären tillsammans, handlade en massa gott och hade många trevliga samtal på vägen.

13042017-IMG_7791Så planterades basilikan om. Typ världens mysigaste pyssel. Hela familjen var engagerad såklart. Några spikade hål i botten av krukorna, någon hade kruka som hatt och sen var det någon som försökte göra precis vad som skulle göras också.

13042017-IMG_7795Sådärja!

Och medan jag försökte reda upp hemmet som såg ut lite såhär överallt…

13042017-IMG_7812

Så höll mannen på att hänga upp ett par tavlor som väntat på tid och lampor i ett par fönster och så vidare. Kidsen drällde runt oss och jag bara älskar sån där tid.. när alla hjälper till på sitt vis och alla sysslor bara känns som ett enda trevligt bestyr.

13042017-IMG_7816Juniflickan provade den där mattan jag kutade in på blågula huset för igår. Mycket gemytlig var den tydligen.

… Hemmet gick från tokstökigt till att nu vara så mysigt och i ordning det bara kan, nu när vi liksom är på gång med både det ena och det andra här hemma. Prickiga, påskkökshandduken ligger på köksbordet och våra målade ägg hänger och dinglar i knoppiga björkriset. Fint så. Nu kan Påskhelgen börja!

13042017-IMG_7840

Nattade tidigare ikväll två påskbadade småttingar som var så himla trötta. Den enen uttryckte sig sådär på hans farbrorvis och sa att han tyckte att det var så skönt att lägga sig under täcket för att i nästa sekund säga ”mamma? Du är den bästaste mamman jag har sett, mamma” och ungefär där small såklart den här mamman av och konstaterade att påskhelgen omöjligt kunnat börja bättre.

Nu är målet att gå in för lite Påskvila. Jag har lite kvar av städningen innan jag tänkte slänga mig i finsoffan vilket var alldeles för längesedan. Jag drog precis av ett skönt träningspass för att varva med skurandet, så nu har jag lite sista räserfart kvar innan vi tar kväll. Den skäggige är ute på gården och fixar lite. Men sen… så tar vi Påskvila och kör familjemys med vår lilla och taikonsstora familj. Det är lycka så det förslår, det.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att ni får en jättefin Påskhelg. Tack för att ni hänger med här inne och på instagram med era aldrig sinande glada tillrop, varma och peppande ord. <3

Glad Påsk från Påskflickan, Påskpojken och deras Päron! 

13042017-IMG_780013042017-IMG_7799

Lillafrun