08062017-IMG_1064Pjuh.

Vilka två helt vansinnigt intensiva dagar det har varit.

Dagarna i vanliga fall är ju inte precis o-intensiva, så ni kan bara ana. Ett virrvarr av massa olika påhitt och roligheter.

Men just precis nu. Har jag bara satt mig ner. Och vilar ett slag. Sörplar kaffe med nästan lite för mycket grädde i (nästan sa jag. det kan aldrig bli för mycket grädde i min smak!).

Har suttit här och bara andats en stund. Ute på verandan förstås. Här kan jag både ha min favoritvy framför ögonen och dessutom känna sommardofterna slås mot mig.

Där inne ligger en nybadad, toktrött Lillasyster och snusar gott sedan ett bra tag. I ett alldeles nystädat hem där nog golven knappt hunnit torka ännu. Bästa Nystädatkänslan. Och dessutom är tvättkorgen så tom den bara kan vara. Den här mamman känner sig mycket nöjd, ja. Pojkarna är iväg på mysig far-och-son-tid och kommer nog hem när som helst. Efter S badat, hoppade han i pyjamas och fick sannerligen känna sig som Storebror när han istället för att hoppa vidare till sängen, fick följa med pappan ner på brandstationen för lite biltvätt och fix. Lyckan var gjord!

Så jag är med andra ord dessutom helt allena här. Prick jättekonstigt. Från tvärintensivt till att sitta och dagboka helt själv.

Konstraster. Skönt och härligt ju!

07062017-IMG_1028

Så ja; nu kan Lillan och jag checka av två sommarjobbsdagar. Nu tar vi semester. Så förtjänt! (ha ha)

Efter att vi kom hem från jobb och förskola igår hade vi ljuvliga timmar tillsammans hela familjen. Utehäng, med bikiniklädd morsa, pojkar i solbrillor, en solvarm Lillan. 07062017-IMG_1042Middag och kvällslek.

07062017-IMG_1046Och när barnen gjort natt, var jag och M ute till typ mitt i natten. Heelt ljuvligt. Jag planterade ner sisådär närmare 100 luktärtor och en del annan plant jag fått från mor. Och M röjde bort det senaste av gamla brädfodringen som låg på backen. Samt förberedde för regnet som skulle komma idag.

07062017-IMG_1050

Och det gjorde det. Regnet, menar jag.

Så gårdagens soliga sommardag, byttes idag mot en regnig dag. Fast det var sommarregn. Så varmt och skönt ute i alla fall. När S lämnats på Föris, (han som sjöng ”DET SKA VA GÖTT Å LEEVA, ANNARS KAN DET KVÄÄTTA!” när han öppnade dörren dit och spred gladhet på hans vis) så åkte vi till kyrka nummer två, jag och Lillan. Kyrkan i vår by. J sov eller satt och charmade alla där i vagnen medan morsan räserplanterade. När vi checkat av vårt jobb åkte vi hemåt och mötte en älsklingsMormor som sedan hängde med Juniflickan en stund när mamman då skulle iväg för att hämta S och sedan öva lite plinkande på pianot tillsammans med två duktiga flöjtflickor.

Vidare hem sedan och efter mellis hjälptes jag och kidsen åt att städa bilen. Det var inte en dag för tidigt. Och barnvagnen fick sig en omgång också. Vi ska ju på kalasigheter imorn förstår ni, då kan man inte dra runt på en massa jord och spån. Sen middagsfix och kvällsbestyr, badande av barn och städande i en salig blandning.

Så, det här var mig en väldans skön stund. Den behövde jag!

Nu ska jag dra av ett litet core-och-hitte-på-yoga-pass, innan skön dusch. Sedan väntar en kväll med slutförande av en drös fotojobb. Typ bland det roligaste jag vet! Önskar bara att dygnet hade några fler timmar.

Hoppas ni har det gott! Glöm inte bort att andas och njuta så mycket ni orkar.

Jag har både jätte-glömt och jätte-kommit-ihåg det dessa tokintensiva dagar.

Lillafrun