13062017-IMG_1478Å. Idag sken solen från morgonen! Så himla härligt!

Förutom att jag har mina två stora små chefer som styr min tid med all rätt, så är jag ju min alldeles egna chef också, och bytte dagens planer och flyttade dom till framtiden. Det blåste mycket och starkt solsken i kombo med det, är liksom typsikt dåligt putsaköksfönsterväder. Så efter att lilla Minimannen lämnats på Föris för några timmar lek, kickade vi igång tvättmaskinen och sedan tog jag Lillasyster i vagnen för hon-och-jag-promenad. Med sån där träningsvärk jag älskar (jag och den skäggige råkade träna ett ”litet pass” i gårkväll… kära nån, alltså), så väcktes mammakroppen till liv. Så mysigt att gå promenad, med Lillan lite vaken en stund till och med. Och så lyxigt, att ha all denna hemmatid att njuta av denna ljuvliga tid. Det är så fint nu, tycker jag. När allt är så nytt och smörblommor och midsommarblomster bara precis, precis har börjat blomma.

13062017-IMG_1479

Nu är det sommar runt vår käraste runda. Som en sommarpalett hela alltet.

13062017-IMG_1480

Fast sånt där med vara-vaken-i-vagn-hittepå, kunde man ju inte pyssla med länge om ni frågar J.

Juniflickan fortsatte att sova när vi kom hem. Dagen tuffade vidare med brödbak, Morbror-påhälsning med kaffesörplande och liten bäbis som fullkomligt höll på att glo ut sin gammelmorbror.

13062017-IMG_1482

Lagom till tio i, hämt på föris alltså. Så var brödet färdiggräddat. Jädrans sånt flyt med den tajmingen!


13062017-IMG_1491Det där brödet måste ni prova. Recept finns HÄR. Det är inte alls jobbigt att baka… förutom tråket att riva morötter, då. Men annars, himla smidigt. Och blir så gott. Jag gör alltid minst dubbelsats. Helst dubbeldubbelsats, men det fick jag inte plats med i frysarna idag så det fick stanna vid dubbel. 13062017-IMG_1490

När Storebror fulländat hemmagänget tog vi oss fortsättningen av dagen ute bland äppelträd i full blom och varm sol.13062017-IMG_1497

Mellis precis där, tillsammans med dom där två. Sånt jag får lycko-ont i hjärtat av.

13062017-IMG_149913062017-IMG_1494Brödet fick alla små tummar upp och S drog till med bullfika också, det fanns ju kvar från morbror-fikat liksom. Gjorde han rätt i, lille farbrorn som satt och finulade och tyckte att vad gott det är, att fika ute!. 

Och så fortsattes det med cykling och studmattehoppning. Jag är så kär i det här HemmaMammalivet att det inte är klokt. Tycker om mitt jobb också, ju. Men njuter liksom prick hur mycket som helst av den här tiden i livet nu och nu.13062017-IMG_1505
Och så lektes det affär. Mamman köpte blommor av Storebror där i kassan som ni ser ovan. Jag ifrågasatte priset lite, 50 kronor för en sketen, visserligen andäktigt vacker, ängsblomma… men okejdå, du får du dom då! sa han då. Lillvännen. Han som stod vid häggen och doftade blomma… precis såsom han sett sin morsa göra tidigare. 13062017-IMG_1507Lilla buketten hamnade såklart inne i emaljmuggen sedan. Den som shoppades i våras just precis för detta ändamål; Litens första små buketter. 13062017-IMG_1516

Å. <3

….

Middagshäng med hel familj samlad och kvällsruljans i full fart.

13062017-IMG_1523

Och nu är det kväll på riktigt. En sån där fantastiskt vacker junikväll. Hela gården badar i mjuk kvällssol och gör allt sådär gyllene. Barnen sover gott i sina sängar, brödet är paketerat och nu börjar kvällens när-barnen-har-somnat-arbetspass för päronen. Mannen för snickeri och jag tänkte ge mig på ett pyssel jag funderar på… kanske blir det inget alls, kanske blir det något. I såna fall visar jag er sedan såklart!

Älskade HemmaMammaliv, Morotsbrödsrecept och lite annat. Precis så.

Ha en skön tisdagkväll nu!

Lillafrun