30062017-IMG_2860Och så blev det Fredag.

En sista junidag.. och det har varit och är ännu en så vacker sådan. Den allra sista för i år. Fast vi har ju Livets Lyx i att ha en älskad Juniflicka som sprider Junilycka precis hela året om. Så underbart.

Kvällen igår var ju så himla magisk. Ända till jag och mannen kände på våra småttingar och konstaterade att dom var heta som kaminer, båda två. Ingen av dom verkade särskilt brydd över sin höga feber, lite småsjuk tyckte S att han kände sig. Alvedon till den som accepterade det, kramar till dom båda, lite Aga-sömn för mamman, nattuttryckning för pappan… ptjaa.. jag och kidsen gjorde dag typ 10.30 idag. Kära nån, såå dåligt hade vi (mest jag, ungarna sov) ju inte sovit i natt. Men sömnkontot verkade behöva en rejäl påfyllning. Och så det fick, om man säger så. Förutom tappra M, då. (Snart semester darling!)
Kidsen piggare idag. Lillasyster feberfri, men Storebror inte. Stackars Liten. <3

Det har med andra ord varit en mycket lugn fredag här hemma. Jag har gjort allt för att hålla honom stilla och inne och borta från stekande solen. Lite gungande i alla fall, det svalkade gott. Juni älskar att gunga också. Annars har S mest suttit och spejat på Farbror Frej, gött å leva! och man ska ha husvagn! om och om igen, på mammas dator. Och samtidigt blivit serverad vad han önskat, som kalla nektarinbitar och glass. 30062017-IMG_2849

Hemmet har samtidigt blivit helgfint. Tvätthögen har vikts undan, tvättkorgen är sådär skönt tom och till sist blev det dammtorkat och skurat och mattorna kunde slängas på igen. Förra veckans helgbukett var vacker-rosor från mannen. Den här veckans är ihopplock från Svärmors och min trädgård. Måste tigga åt mig en tuss av hennes stjärnflocka. Så himla fin. Och ser ni pionen! 30062017-IMG_2846

M kom hem, med välkomstkommittén beredd;

30062017-IMG_283030062017-IMG_2839

Lovade laga middag, medan jag fick lyxa och gå ut i trädgården, dra av ett litet corepass med efterföljande hitte-på-yoga (förresten kanske inte så mycket hitte-på längre då jag tror jag lär mig lite för varje gång.. särskilt efter att systrar instruerat sin Lillan). Samtliga pass har tränats ute den här veckan och det är ju så himla härligt. Så mysigt att komma in sedan, fredags-spaa lite (lagomsnabbdusch solokvist) och äta god middag tillsammans med gullegänget.

30062017-IMG_2871Bebbetår och pappakropp. Kolavippar så fint.

Och till bland det bästa med hela dagen;

Äääntligen har jag fått hjälp att finna den (kanske enda) rätta sortens linser för mina ögon. Jag kan se!! utan rutor. Som jag längtat efter att slippa behöva ha glasögon att ta av för att kunna snusa gullungar ansikte mot ansikte. Och så festligt det ska bli att kunna springa och verkligen se. Jag har inte så kruxigt synfel så jag kutar ofta utan och ser lite halvdant, men så trevligt det ska bli nu. Och tänk till vintern; att skotta och vara ute i snöyra utan att vara bland igenimmade glas. För att inte tala om den här sommarkvällen; sitta ute och se, se, se och dessutom ha solen direkt mot min hud. Åh. Helt fantastiskt.

Storebror snusar, Lillasyster kvällssuddar med mig och mannen. Vi vattnar äppelträd, kramas lite extra och ser på disiga solnedgången. Mår gott och tycker att vi har det så himla bra. Samtidigt tänker vi på hur himla orättvist livet är och att man bara önskade att vi hade trollspön till händer.

Tack junimånaden för i år. Du har varit vacker i din egen klass, precis som alltid.

Nu hoppas vi på en frisk och härlig helg. För er och för oss. Ta hand om er allesammans! 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4