IMG_6278Bara det där att få vakna, med sängen full av människor. En skäggig och två persikolena skapelser. Dessutom med helgbuketten nära nosen. Himmelskt.

Lördagsfrukost. Tillsammans. Det var typ… ja, alldeles för längesedan vi hade helgmorgon tillsammans. M var inte ute och snickrade i ottan eller så, menar jag. Mycket uppskattat hos oss alla fyra.

Efter att mamman morgongympat sedan, och alla pinaler för dagen var packade. Så snofsade vissa till sig lite. IMG_6290 Jag tog ungarna i bilen och drog norrut. Mannen lämnades lycklig över vetskapen av att få ha snickerilördag i vackraste sortens septemberväder. Och vi andra såg fram emot fart och fläng och luftande på stan, vilket var sisådär typ hela sommaren sedan. Idag dessutom tillsammans med Mäjadalenkompisarna; kusinerna och Storan. Timmar av full, full fart där på kullersensgatorna. Mammorna som skulle checka av diverse ärenden medan busungar lekte sig igenom det hela. Puh, alltså.

IMG_6305

Så mysiga timmar, med shopping och god-lunch-ätande på reeestaurang! och allt. Fasligt skönt sedan, att komma hem till vacker gård i eftermiddagssol. Sovande barn i bilen, så päronen grejade lite i lugnan ro. Pappan tränade ute under äppelträdet medan Mamman kikade på dagens inköp och fångade en del på bild.

IMG_6295Vi beslöt sedan att ta ledigkväll. Hur härligt som helst. IMG_6298

Brandisjourande Snickarpappan tillsammans med två småttingar. Gulligaste synen jag vet.

Vi åt så god middag. Grillad ryggbiff. Följt av chokladätande och discodansande. Sen blev vi trötta. Allihopa. IMG_6308

Nu har vi flyttat från kökssoffan och istället krupit ner i sängen, minsta lillhjärtat och jag. J, som plötsligt är febrig, tillsammans med sin snuva som smugit sig på. Storebror har likis snuva. J var sjuk i början av sommaren men för S var det längesedan. Men ja, vi kan helt sonika checka av höstens första Basiluskansväng. Det hör till terminsstart, liksom. Hej höst!

 

Lördagsmysigt. Hela dagen lång, med lite Basiluska på toppen. Det är så förbenat skönt med helg. Det bara är så.

Hoppas att ni haft en god lördag!

Ps. Vill bara påminna om att ni fortfarande kan vara med och tävla om en personlig almanacka! Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen. Ds.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4