IMG_8891Dessa varannan-vecka-måndagar. Det är, när det är lyxigt, På Riktigt.

Både mannen och jag känner att vi tar igen förra årets stökiga höst och vinter, med mycket borta-tid alltså, nu i år istället. Så himla lycklig för det. Det är vi allihopa. Det är magiskt att krypa ner i sängen på söndagkvällen och veta att imorn är det Tillsammansmåndag. Jag tassade upp först av alla denna måndagmorgon, kokade favoritgröten, tände ljusen, laddade kaffebryggaren och dukade mysig frukost… innan dom där tre sömnvarma människorna kom dom också.

Börja dagen så, och sedan fortsätta med lite av varje. Underbart.

Det är massor på att-göra-listan, som vanligt, här hemma på gården. I typ en och en halv månad har det blivit väldigt lite fixtid. Vi har målat köket (fyra! varv) och gjort fönstersmygar. Thats it typ. Målat någon barnsäng och lite sånt. Men ja, så måste det få bli periodvis, det har sina förklaringar. Men vi tuffar på. Just med ny eldragning för köket. Det är tok-kruxigt men mannen har jobbat på med att dra slang uppifrån övervåningen och duktiga Elektrikerkusinen hjälper oss med resten. Det ska nog gå. Det är väldigt fräsigt med ett så gammalt timmerhus ändå… faktum är att vi inte riktigt vet när huset är byggt. Men vi håller på och undersöker det. Eller rättare sagt Svåggen som är hemma på sånt.. han har hittat kartor.. och det närmaste vi kommit i svar är ”någonstans mellan 1763 och 1819”. Men alltså, sååå coolt! Men ja, det kan ibland vara småkruxigt att typ ta sig förbi timmerstockar och försöka få huset att förstå att det är 2017 och att vi vill ha fler lampor och så.

IMG_8894

Men idag har mannen varvat att mysa extra med barnen (då pep jag ut genom dörren alldeles själv, svängde med armarna och gick ljuvlig långpromenad. Mammalyx!), med att också jobba vidare med det där andra. Under tiden han sedan sågade och fräste, JuniSkrollan marathonsov (med tvärt jättehög feber..suck) så gjorde jag och Storebror något drömmigt.

IMG_8906 IMG_8907 IMG_8914

Bakade Lussebullar med lyxig fyllning och hade mjöl-krig… som mamman startade. Så smart.IMG_8934

 Att fira en älskad variant av veckostart med extragott Måndagsfika.

Varm choklad för den som ville ha det, kaffe till en annan, iskall mjölk till tjejerna… och nygräddade Saffransbullar.

Kära, kära hjärtanes. Så gott.

IMG_8924

Lovar att dela receptet med er under veckan, för himmel alltså. Dom här bara måste ni göra!

En måndag. Med Lyx på Riktigt. Så tacksam.

Nu ska vi snart börja sörpla köttsoppan som har lagats sedan igår.. klimpen håller pojkarna på att sno ihop i detta nu. Mormor-längtan deluxe. Det ska bli så gott!

Hoppas ni har en fin veckostart. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4